Join Us Now – Shaklee Malaysia

Assalamualaikum, Sesiapa sahaja yang nak join jadi ahli Shaklee tetapi tak tahu bagaimana boleh saja ke website Shaklee – www.shaklee.com.my Shaklee HomepageAda button “Join Now” di bar bahagian atas. Anda boleh klik di situ dan isi maklumat peribadi anda. Jika anda tiada no. Shaklee Indpendent Distributor sebagai ‘contact’ anda, usah risau. Anda boleh guna ID saya: 928995.

Penerangan teliti tentang setiap produk Shaklee juga terdapat di laman web ini.

Tunggu apa lagi, inilah peluang anda untuk menikmati kehebatan produk Shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah dari harga retail.

Salam sayang,

Huda Mahmud
012.279.41.97
SID: 928995

Advertisements

I Can’t Sleep

I think my anxiety is back after having it under control for nearly a year.

Maybe because I had a relapse in my vitamin intake for the past week so the stress hormone levels are out of control.

It’s 4.30am here in Malaysia and I have been wide awake since 2.00am.

*Sigh*

I really need this sleep.
Pray to God that I can sleep.

Susah Bila Ada Anxiety

Assalamualaikum,

Susah bila dah ada anxiety ni. Sebabnya simptom dia adalah suatu yg secara peribadi org yg hidap tu tak boleh nak kawal sendiri. Perlukan bantuan luar – ubat seperti Xanax, supplemen atau terapi.

Yg tak pernah ada anxiety mungkin agak sukar nak faham apa yg kami lalui. Tapi saya boleh describe sikit-sikit kat bawah ni:

1. Tak boleh tidur.

Ni memang sesuatu yg AMAT KETARA. Kadang-kadang kalau takde medication or supplemen boleh tak tidur langsung sepajang malam. Dah nak Subuh tu baru nak tidur. Susah macama ni sebab dah nak.kena bangun pergi kerja!

Apa sebenarnya yg menyebabkan kami tak boleh tidur ni? Sebabnya otak kami TAK BOLEH BERHENTI BERFIKIR. Rasa macam betul-betul.je otak ni ligat berputar. Tak boleh nak berhenti sampai saya kadang-kadang saya menjerit ke otak saya, “Diamlah!!!”. Rasa macam bodoh je jerit ke otak sendiri. But that’s how desperate I was.

2. Sakit-sakit badan.

Yg ni salah satu simptom orang yg anxiety ada. Sentiasa sakit-sakit badan sebab org anxiety ni sentiasa tense. Dia tak boleh nak rilekskan badan dia. Bila dah lama sangat anxiety, kadang-kadang tak sedar pun badan sendiri tense. Tahu-tahu je at the end of the day rasa sakit badan. Mula la cari koyok. Saya sentiasa simpan bekal Salonpas kat rumah & dalam henbeg supaya hilang segera sakit-sakit badan ni.

3. Tak boleh fokus.

Memang kalau dah ada anxiety ia akan sedikit sebanyak menganggu kerja (jika anda berkerja lah) sebab tak boleh fokus ke suatu apa pun yg kita buat. Tengah buat satu kerja, teringat benda lain terus tinggalkan kerja tu begitu je dan buat kerja lain tu. Berulang-ulang sampai akhirnya takde suatu pun yg siap.

4. Termenung

Saya dulu banyak termenung. Lagi-lagi kalau lepas kena tegur dengan Bos. Bukan apa, dalam otak tu asyik replay apa yg bos cakap dan apa yg saya patut buat sebenarnya. It doesn’t go anywhere pun sebab apa yg saya dok ulang tayang dalam kepala adalah in the past. Tapi anxiety ni buat seolah-olah saya macam stuck in a time warp.

5. Tak boleh bangun pagi.

Memang rasa lemau sangat-sangat nak bangun pagi. Kalau boleh tak nak bangkit langsung dari tempat tidur. Nak termenung je di tempat pembaringan sepanjang hari sebab letih sangat. Takde tenaga langsung nak bangkit dari katil.

6. Tak bermaya & letih melampau.

Anxiety ni menyebabkan kami penghidapnya berasa letih yg teramat sangat. Saya dulu pukul 8 mlm dah nak tidur walhal kerja siang hari tu kat ofis saja. Takde keluar mana-mana pun. Bila baring kul 8malam, mata pejam tapi otak ligat berputar sampai la kul 3pg.

Kul 3-6pg baru la tidur. Itupun tidur-tidur ayam je. Sejam sekali terjaga. Dah siang jadi letih. Jd bila cycle ni berulang-ulang memang letih. Hujung minggu dapat tidur siang pun tak selesai masalah ni.

7. Kerap Terjaga Bila Tidur.

Ni la salah satu kenapa kami penghidap anxiety tak lena tidur dan sentiasa letih. Korang bayangkan lah setiap jam tidur tu terjaga. Dah la tidur pun tak cukup. Memang tidur lena dan berkualiti tu satu nikmat yang tak terhingga. Dapat tidur satu hari sampai bermimpi pun rasa syukur sangat-sangat.

Memang orang yg tak pernah alami begini akan pandang remeh, tapi cuba sebulan hingga setahun korang tak lena tidur, tak boleh tidur. Barulah korang akan hargai nikamt tidur.

Oklah, sampai sini dulu. Kita sambung lagi di next posting ye.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD
SID: 928995
H/P: 012-2794197

SHAKLEE & Anxiety: A Follow Up

Assalamualaikum,

I have been receiving calls & sms lately from people that has the same problem as me – ANXIETY.
Selama saya alami anxiety sampai kena ambik Xanax, saya ingat saya seorang je dalam dunia ni ada masalah ni. Sebab saya beranggapan masalah Anxiety bukan masalah biasa orang Malaysia.

Once I was diagnosed with General Anxiety the Dr prescribed with Xanax. Can’t remember how manu mg but was quite low. When I told my sister in law, who is pursuing her Masters in Family Med, she told that I should’ve not been given Xanax. It should be another meds which is quite milder than Xanax.

Anyway, for your information I only took Xanax once due to the side effect of it which was too strong for me. Bayangkan saya ambik 1 biji jam 9 mlm, jam 9 pg saya tak boleh bangun pergi kerja. Jalan terhoyong-hayang. Saya sedar betul-betul jam 3 petang. Sejak tu saya nekad, NO MORE XANAX! I need alterntives. I then tried Rilax which is natural supplementary but it doesn’t work.

I need something strong to get over my anxiety but I don’t want anymore drugs. My migraine drugs is already full in my nerve system..don’t need to add anymore.

Then in my exasperation I chance upon Shaklee thru my friend (currently my upline in this business). I told her I need something for my stress and I bought from her my 1st ever VITALEA & B-COMPLEX.

VITALEA berjaya selesaikan masalah kekurangan tenaga saya. But B-COMPLEX? Wow..that’s a miracle to me! Kalau orang biasa cuma makan 1 biji, tapi bagi saya 1 biji tiada kesan apa-apa. Saya buat bacaan lanjut dan mendapati vitamin b-complex ni larut air dan tiada overdose. Saya nekad. Saya nak makan 2 biji B-COMPLEX dan lihat apa kesan dia pada anxiety saya.

Dan kesan 2 biji B-COMPLEX Shaklee adalah apa yg saya nak sangat-sangat selama ni. Memang saya dapat ketenangan minda yang saya cari selama ini. Alhamdulillah. Tapi nak hilang/kurangkan anxiety bukan mudah.

My journey took me more than 6 months to recover from anxiety with natural supplements. Itupun saya kena tambah Omega Guard untuk kuatkuasa semula urat-urat saraf otak. Ostematrix juga tidak saya lupakan. Ini memang wajib sebagai supplemen penenang minda sebelum saya nyenyak tido – satu masalah crucial orang yg ada anxiety adalah tak boleh tidur.

Jadi kepada semua orang diluar sana yang nak stop Xanax dan guna supplemen semulajadi untuk atasi masalah anxiety, saya sangat-sangat cadangkan anda guna Shaklee. If it works for me, it’ll work for you. Insya’Allah. Saya sekarang pun dah 1 tahun takde masalah anxiety lagi. Alhamdulillah.

Salam sayang,
HUDA MAHMUD
012-2794197
SID no: 928995

THE POWER OF SYUKUR

Assalamualaikum,

Sejak mengahadiri seminar Dr. Azizan Osman: Intensif Jutawan Industri 2013 pada 27-29 September 2013 di PWTC, saya mendapat semangat baru dalam berbisnes. Saya seperti tersedar berbisnes BUKAN KERANA DIRI SENDIRI tetapi saya berbisnes UNTUK KEBAIKAN ORANG LAIN.

Satu konsep yang amat dekat & terkesan di hati saya adalah THE POWER OF SYUKUR. Yakni kita seharusnya bersyukur SETIAP HARI tanpa berkira kerana banyak yang telah ALLAH S.W.T kurniakan kepada kita.

Cuba kita senaraikan 10 perkara yang kita bersyukur kita dapat setiap hari & insya’Allah Tuan Tuan & Cik Puan akan beroleh lebih dari apa yang disenaraikan. Mudah bukan? Mari kita cuba:

10 PERKARA YANG SAYA BERSYUKUR HARI INI:

  1. Saya bersyukur masih mempunyai pekerjaan
  2. Saya bersyukur masih dapat berjalan dengan kaki yang kuat
  3. Saya bersyukur kerana mampu untuk berfikir
  4. Saya beryukur kerana mampu memandu ke tempat kerja
  5. Saya bersyukur kerana masih boleh menjamah makanan & minuman
  6. Saya bersyukur kerana mampu melihat wajah anak-anak & suami/isteri
  7. Saya bersyukur kerana masih ada orang yang menyayangi saya
  8. Saya bersyukur kerana mempunyai duit walaupun cuma RM5.
  9. Saya beryukur kerana ada orang sudi membaca posting ini.
  10. Saya bersyukur kerana saya mampu untuk berkongsi dengan anda sedikit sebanyak ilmu yang saya perolehi.

Saya rasa Tuan Tuan & Cik Puan ada banyak perkara yang disyukuri bukan? Cuba senaraikan dan lihat perubahan yang berlaku dalam diri masing-masing. Kelak kita akan melihat masalah besar dalam hidup hanya sebesar kuman kerana SYUKUR itu besar impaknya dalam hidup kita.

Bersyukur setiap hari
Bersyukur setiap hari

Salam sayang & syukur nikmat,

HUDA MAHMUD
0122794197

Kerja Saya Sangat Stressful

Assalamualaikum.

Kerja saya sangat stressful. Jadual harian saya sentiasa berubah. Ini menyebabkan saya selalu dalam keadaan rushing dan hendak cepat selesai kerana saya banyak kerja!

Nak tahu apa kerja saya tiap-tiap hari?

Nah, ini dia..

image
Site inspection
image
Paperwork yang amat banyak

Oleh itu saya perlukan B-Complex setiap hari untuk cope dengan stress kerja.

Hari ni saya ambil 2 biji B-Complex instead of 1 kerana hari ni jadual saya adalah seperti berikut:

Pagi – mesyuarat di Kelana Jaya.
Tengahari – check constructiom drawings & shop drawings
Petang – buat minit meeting & hantar drawings ke client

Alhalmdulillah dengan B-Complex saya berjaya harungi hari ini denga jayanya.

Oh ye, apa kerja saya?

ARKITEK

Salam sayang,