Saya Sayang OSTEMATRIX

Assalamualaikum,

Ostematrix
Ostematrix

Hari Selasa, 18 Ogos 2015, order Ostematrix 2 botol. Hari Rabu, 20 Ogos 2015, petang dah sampai. Pantas delivery Shaklee ni. Order online je setakat ni. HQ baru Shaklee pun belum berkesempatan nak jejak kaki. Rasanya kalau dari rumah saya ke Shaklee HQ tu, lebih RM10 ringgit kosnya. Jadi lebih baik order online sebab delivery charges RM10 tak kira berapa berat produk.

Beli 2 Ostematrix sebab saya ni ada masalah sukar lelap. Kalau dah tidur pula senang terjaga! Eh! Stress tau! Masalah kekurangan magnesium sebenarnya. Ye laa..makan pun entah apa-apa. Macam mana nak dapat sumber magnesium dari makanan kan? Jadi saya top-up dengan supplemen Ostemarix dar Shaklee ni yang ada kalsium & magnesium dalamnya.

Tulang reput? Insya’Allah belum lagi sebab saya suka dairy products so sumber kalsium untuk menguatkan tulang tu banyak la. One thing yang saya suka pasal Ostematrix ni sebab magnesium dalamnya relax the muscle. Jadi kalau banyak berjalan sampai sore muscle tu, elok la makan Ostematrix. Cepat baik! Kadang-kadang sebab magnesium ni relax the muscle la, mudah lawas pagi-pagi. Kalau makan 4 biji malam tu, esok pagi nak siap-siap ke ofis atau hantar anak ke sekolah, elok la tunggu barang 10 minit dulu. Sebab sakit perut dia ni, terus je melabur! Takde nak tunggu-tunggu dah. So be careful ye. Haha.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD
Shaklee Independent Distributor
928995

==================================
UNTUK ORDER OSTEMATRIX KLIK SINI
==================================

4 Langkah Mudah Mendapatkan Supplemen Shaklee untuk General Anxiety Disorder

Assalamualaikum,

Saya Huda Mahmud

Pengedar sah Shaklee (Shaklee Independent Distributor)  ID no. 928995 yang membantu mereka yang ada General Anxiety Disorder di Malaysia mencapai kesihatan mental yang baik secara semulajadi.

Supplemen Shaklee untuk kawal Anxiety Disorder
Supplemen Shaklee untuk kawal Anxiety Disorder

Pada 1hb Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (31 hari), saya akan berkongsi dengan anda tawaran hebat untuk Anxiety sufferer di Malaysia supaya anda dapat mengawal Anxiety anda & menjalani hidup yang tenang tanpa otak ligat memikirkan kerisauan yang berpanjangan

Jika anda rasa tidak berbaloi membeli supplemen, maka mungkin sudah tibanya anda merubah fikiran dan mencuba produk Shaklee

Kenapa?

===========================
Kerana produk-produk Shaklee
===========================

  1. Sentiasa Selamat dengan 4 langkah – pengecaman herba oleh ahli botanic, pengesahan herba melalui ujian kimia LCMS Technique, analisis kuantitatif terhadap bahan aktif kimia & ujian oleh pihak ke-3 bagi 358 bahan cemar & kontaminasi secara biologi
  2. Sentiasa Berkesan kerana sehingga kini terdapat lebih 100 kajian saintifik yang diterbitkan berkaitan nutrisi dan kesihatan dan penemuan-penemuan kajian terbaru Shaklee (Shaklee Landmark Study) yang menyokong kenyataan Individu-individu yang mengambil supplemen Shaklee memilik tahap kesihatan yang lebih baik
  3. Sentiasa Mesra Alam kerana Shaklee berusaha menjadi contoh dengan memimpin aktiviti berkaitan alam sekitar bermula tahun 1960 hingga sekarang.

Sebenarnya, ada banyak lagi. Tapi cukup untuk anda faham 3 manfaat utama ini kerana saya tahu ia sangat penting untuk kesihatan anda

=============================================================
Cara untuk mendapatkan supplemen Shaklee ini adalah seperti berikut:
=============================================================

  1. Hubungi saya melaui email huda.mahmud@gmail.com
  2. Bank in duit ke akaun CIMB Huda Mahmud 7606130410. SILA NYATAKAN huda.mahmud@gmail.com dalam ruang E-mel jika membuat pembayaran online
  3. Selepas daftar dan bayar, saya akan hantar resit pembayaran terus ke emel anda. Bagi saya 24 hingga 48 jam untuk sahkan pembayaran
  4. Jika pembayaran telah jelas, supplemen Shaklee akan dihantar ke alamat yang boleh dihubungi oleh pihak kurier

Atau,

Jika anda lebih selesa mendapatkan supplemen Shaklee sendiri and boleh

Klik sini –>> Supplemen Shaklee

Salam Sayang,

HUDA MAHMUD
Shaklee Independent Distributor
928995

Migraine!

Assalamualaikum,

Migrain teruk hari ni bermuka seawal pagi.
Nak tak nak kena makan ubat juga. Jam 8pg dah telan Naproxen Sodium 550mg & Caffein 100mg. Kuatkan ubat ni?

My migraine medications
My migraine medications

Memang kuat kesannya. Migraine hilang segera dan boleh terus buat kerja. Tapi ada side-effect dia – bahu & badan jadi lemah. Bahu terasa lenguh & semacam ada beban ditanggung. Rasa nak baring je. Tapi migraine memang tak rasa.

Alternatively, I preferred the natural way which is using supplement. But at times bila migraine ni menyerang, in my case sebab rasa tak cukup tidur, and you have to work ubat adalah a better option. Lepas 2 jam makan ubat, saya, makan pula B-Complex Shaklee 2 biji sekaligus

wpid-picsart_1411709987669.jpgSetiap malam pula saya tanpa gagal makan Ostematrix 4 biji.

wpid-fb_img_14088893556195156.jpgGabungkan dengan Omega Guard dan Sustained Release Vita-C Plus anda boleh dapat dah satu set lengkap supplemen untuk kawal migraine secara slow and steady. Side effect yang buruk pun takde. Rasa happy ada lah..hehe.

Nak hilangkan migraine secara segera tu tidak la, tapi at least boleh kurangkan kebergantungan kepada ubat-ubatan jika itu pilihan kita. There’s nothing wrong in consuming drugs as long as your body feels comfortable.

Sakit migraine ni bukan macam sakit demam, batuk atau selsema. Bila ia menyerang boleh seharian tak boleh buat kerja apa pun. Segala bunyi bising, cahaya terang, bau-bauan yang kuat akan buat migraine sufferer rasa teruk sangat. Kalau boleh nak berkurung seharian dalam bilik yang gelap & sunyi. Oh ye, kadang-kadang bila makan supplemen je tidak menjamin migraine tu boleh hilang selepas tidur. That’s why I also take medicines if I feel my migraines are not going away as fast as it should. There’s always a choice & I choose to feel comfortable. *Migraine sucks!*

UPDATE:
Setakat jam 3.45ptg ni masih terasa lenguh-lenguh bahu kerana ubat-ubat migraine tu sebenarnya lepas makan kena baring atau tidur. Tapi bila kerja mana boleh kan? Rasa nak balik cepat je 😦

Salam sayang,

Huda Mahmud
SID: 928995
012.279.419.7

Anxiety-ku Masih Ada

Assalamualaikum,

Dah berbulan-bulan tidak update.
Banyak benda yang berlaku.
My General Anxiety Disorder came back & I survived it.

Selama ni memang saya amalkan supplemen Shaklee je untuk my anxiety. Lepas tu perlahan-lahan makin kurang membeli stok untuk tambah semula supplemen yang dah habis terutamanya Ostematrix & Alfalfa Complex. Saya banyak bergantung kepada B-Complex je. Overtime bila diet pun kita tak jaga, banyak makan makanan & minum minuman manis, badan mula menyimpan toksik. Bila dah menyimpan toksin, badan jadi lemau, cepat penat & malas. Tidur pun dah tak menentu & tak lena

Minggu lepas paling teruk. Saya banyak MC sebab badan dah tak larat. Badan dah lemau. Seminggu tu dari 5 hari kerja, 2 hari je saya benar-benar berfungsi. Hari lain saya semacam revert back kepada keadaan masa GAD saya teruk. Banyak termenung dari buat kerja. Banyak tertanya-tanya dalam kepala ‘What if’ questions.

I have to put a stop to it.

So end up minggu lepas saya borong B-Complex, Garlic Complex (sebab badan rasa macam ada gatal-gatal) & juga Alfalfa sebotol kecik. And this week, Alhamdulillah! I have spring in my steps! Hari-hari lawas. Mudah tidur pun ye. Mudah jaga & tidak mengantuk semula pun ye. I am back to normal.

Apa yang saya buat ialah:

Pagi – 2 biji B-Complex + 5 biji Alfalfa
Maghrib – 5 biji Alfalfa + 2 biji Garlic
Malam sebelum tidur – 4 biji Ostematrix.

Kadang-kadang saya add on – Solaray Passion Flower. Ni memang ubat tidur yang power. Saya jarang makan sebab kesan mengantuk dia boleh lebih 8 jam. Kalau tidur 6 jam, lagi 2 jam kita dah terjaga memang akan rasa mengantuk sangat. So saya makan bila perlu. Nak tunggu Shaklee Malaysia bawa masuk supplemen khusus untuk anxiety & depression ni tak tahu bila, so kita makan dulu mana yang boleh. Bukan untuk sesiapa, untuk kesihatan mental kita juga.

Hendak order supplement untuk Anxiety anda? Sila klik di sini

Hendak order Alfalfa Complex sebotol kecil? Sila klik di sini

Hendak order Alfalfa Complex sebotol besar? Sila klik di sini

Unboxing: Shaklee Delivery Today

Assalamualaikum,

image

image

image

And there you have it.
I ordered these on Friday, 13/2/2015 & received it today 17/2/2015. Just in time before the Chinese New Year holiday starts on Thursday, 19/2/2015.

I bought:

1 Vivix
2 Ostenatrix – currently on promotion. Buy 2 & get 5% off.
1 Lecithin – to assist my diet regime
1 B-Complex – Oh! How I miss this one for 1 month & my General Anxiety Disorder just reared it’s head!

*Grrr…*

Got to get my GAD under control or I’ll risk offending nice people around me who doesn’t really understand this GAD thingy.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD

Shaklee Independent Distributor #928995
H/P no: +60122794197
Email: huda.mahmud@gmail.com

Sekarang Dah Lain…

Assalamualaikum,

Hari ni kena saman dengan DBKL sebab lambat bayar parking. Haha. 😅

Kalau dulu, masa anxiety masih memuncak dalam diri, saya akan risau, resah, gelisah sepanjang hari memikirkan sekeping kertas saman DBKL. Tak boleh nak buat kerja langsung sebab risau dan gelisah yang luar biasa.

Saya akan memikirkan,
“Mana nak cari duit?”
“Kenapa la tak bayar parking tadi?”
“Nanti lambat bayar, kena panggil naik mahkamah!”
“Tak boleh renew lesen kete ni”

Ulang-ulang perkara di atas saya fikir. Dari malam sampai siang. Bila malam tak boleh tidur sebab asyik ulang-ulang je.

Kalau orang biasa, yang takde anxiety, akan kata, “Buat apa nak fikir? Perkara kecik ni. Bayar lambat pun takde hal la”. Tapi tu orang biasa.

Orang yang ada General Anxiety Disorder macam saya ni mempunyai tahap kerisauan yang melampau terhadap semua perkara dalam dunia ni. Ia bukan sebab saya nak jadi begini tapi sebab kimia dalam otak tak seimbang. Semacam aktif memikirkan sesuatu yg belum terjadi dan belum tentu terjadi di masa depan.

Tapi sejak amalkan Shaklee B-Complex, Omega Guard & Ostematrix, minda saya ni agak terkawal. Lebih tenang. Tak frantic macam dulu.

Sekarang ni,
” DBKL saman? Rilek la. Benda dah lepas. Bayar je. Bukan boleh undur masa nak halang DBKL saman”
“Ada duit bayar je saman”
Haha. Eksyen di situ.

Sekarang ni I don’t lose sleep pada sesuatu yang dah pun berlaku, pada sesuatu yang diluar kebiasaan saya, pada sesuatu yang tidak sempurna.

Sekarang saya rasa gembira dengan diri saya sendiri yang berjaya kawal General Anxiety Disorder ni. Alhamdulillah.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD
SID: 928995
H/p: 012-2794197

Kisah Orang Ada Anxiety

(This article will be in Bahasa Melayu)

Assalamualaikum,

Lama kan saya tak menulis sini. Maaf, bukan sengaja tapi keadaan kebelakangan ni tak membantu untuk menulis. Kesihatan mental menurun sekejap. Sekejap je, tak lama pun. B-Complex, Omega Guard & Ostematrix sentiasa ada untuk membantu menaikkan semula tahap kesihatan mental saya, yakni mengurangkan tahap General Anxiety Disorder.

Anyway, ni nak share kisah Fazuan yang saya kenal melalui blog ni. Fazuan, akak share ye. Dah overdue lama sangat cerita awak ni. Baca cap screen di bawah ye.

image

image

image

Salam sayang,

Huda Mahmud
0122794197
SID No. 928995