4 Langkah Mudah Mendapatkan Supplemen Shaklee untuk General Anxiety Disorder

Assalamualaikum,

Saya Huda Mahmud

Pengedar sah Shaklee (Shaklee Independent Distributor)  ID no. 928995 yang membantu mereka yang ada General Anxiety Disorder di Malaysia mencapai kesihatan mental yang baik secara semulajadi.

Supplemen Shaklee untuk kawal Anxiety Disorder
Supplemen Shaklee untuk kawal Anxiety Disorder

Pada 1hb Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (31 hari), saya akan berkongsi dengan anda tawaran hebat untuk Anxiety sufferer di Malaysia supaya anda dapat mengawal Anxiety anda & menjalani hidup yang tenang tanpa otak ligat memikirkan kerisauan yang berpanjangan

Jika anda rasa tidak berbaloi membeli supplemen, maka mungkin sudah tibanya anda merubah fikiran dan mencuba produk Shaklee

Kenapa?

===========================
Kerana produk-produk Shaklee
===========================

  1. Sentiasa Selamat dengan 4 langkah – pengecaman herba oleh ahli botanic, pengesahan herba melalui ujian kimia LCMS Technique, analisis kuantitatif terhadap bahan aktif kimia & ujian oleh pihak ke-3 bagi 358 bahan cemar & kontaminasi secara biologi
  2. Sentiasa Berkesan kerana sehingga kini terdapat lebih 100 kajian saintifik yang diterbitkan berkaitan nutrisi dan kesihatan dan penemuan-penemuan kajian terbaru Shaklee (Shaklee Landmark Study) yang menyokong kenyataan Individu-individu yang mengambil supplemen Shaklee memilik tahap kesihatan yang lebih baik
  3. Sentiasa Mesra Alam kerana Shaklee berusaha menjadi contoh dengan memimpin aktiviti berkaitan alam sekitar bermula tahun 1960 hingga sekarang.

Sebenarnya, ada banyak lagi. Tapi cukup untuk anda faham 3 manfaat utama ini kerana saya tahu ia sangat penting untuk kesihatan anda

=============================================================
Cara untuk mendapatkan supplemen Shaklee ini adalah seperti berikut:
=============================================================

  1. Hubungi saya melaui email huda.mahmud@gmail.com
  2. Bank in duit ke akaun CIMB Huda Mahmud 7606130410. SILA NYATAKAN huda.mahmud@gmail.com dalam ruang E-mel jika membuat pembayaran online
  3. Selepas daftar dan bayar, saya akan hantar resit pembayaran terus ke emel anda. Bagi saya 24 hingga 48 jam untuk sahkan pembayaran
  4. Jika pembayaran telah jelas, supplemen Shaklee akan dihantar ke alamat yang boleh dihubungi oleh pihak kurier

Atau,

Jika anda lebih selesa mendapatkan supplemen Shaklee sendiri and boleh

Klik sini –>> Supplemen Shaklee

Salam Sayang,

HUDA MAHMUD
Shaklee Independent Distributor
928995

Advertisements

Migraine!

Assalamualaikum,

Migrain teruk hari ni bermuka seawal pagi.
Nak tak nak kena makan ubat juga. Jam 8pg dah telan Naproxen Sodium 550mg & Caffein 100mg. Kuatkan ubat ni?

My migraine medications
My migraine medications

Memang kuat kesannya. Migraine hilang segera dan boleh terus buat kerja. Tapi ada side-effect dia – bahu & badan jadi lemah. Bahu terasa lenguh & semacam ada beban ditanggung. Rasa nak baring je. Tapi migraine memang tak rasa.

Alternatively, I preferred the natural way which is using supplement. But at times bila migraine ni menyerang, in my case sebab rasa tak cukup tidur, and you have to work ubat adalah a better option. Lepas 2 jam makan ubat, saya, makan pula B-Complex Shaklee 2 biji sekaligus

wpid-picsart_1411709987669.jpgSetiap malam pula saya tanpa gagal makan Ostematrix 4 biji.

wpid-fb_img_14088893556195156.jpgGabungkan dengan Omega Guard dan Sustained Release Vita-C Plus anda boleh dapat dah satu set lengkap supplemen untuk kawal migraine secara slow and steady. Side effect yang buruk pun takde. Rasa happy ada lah..hehe.

Nak hilangkan migraine secara segera tu tidak la, tapi at least boleh kurangkan kebergantungan kepada ubat-ubatan jika itu pilihan kita. There’s nothing wrong in consuming drugs as long as your body feels comfortable.

Sakit migraine ni bukan macam sakit demam, batuk atau selsema. Bila ia menyerang boleh seharian tak boleh buat kerja apa pun. Segala bunyi bising, cahaya terang, bau-bauan yang kuat akan buat migraine sufferer rasa teruk sangat. Kalau boleh nak berkurung seharian dalam bilik yang gelap & sunyi. Oh ye, kadang-kadang bila makan supplemen je tidak menjamin migraine tu boleh hilang selepas tidur. That’s why I also take medicines if I feel my migraines are not going away as fast as it should. There’s always a choice & I choose to feel comfortable. *Migraine sucks!*

UPDATE:
Setakat jam 3.45ptg ni masih terasa lenguh-lenguh bahu kerana ubat-ubat migraine tu sebenarnya lepas makan kena baring atau tidur. Tapi bila kerja mana boleh kan? Rasa nak balik cepat je 😦

Salam sayang,

Huda Mahmud
SID: 928995
012.279.419.7

Sekarang Dah Lain…

Assalamualaikum,

Hari ni kena saman dengan DBKL sebab lambat bayar parking. Haha. 😅

Kalau dulu, masa anxiety masih memuncak dalam diri, saya akan risau, resah, gelisah sepanjang hari memikirkan sekeping kertas saman DBKL. Tak boleh nak buat kerja langsung sebab risau dan gelisah yang luar biasa.

Saya akan memikirkan,
“Mana nak cari duit?”
“Kenapa la tak bayar parking tadi?”
“Nanti lambat bayar, kena panggil naik mahkamah!”
“Tak boleh renew lesen kete ni”

Ulang-ulang perkara di atas saya fikir. Dari malam sampai siang. Bila malam tak boleh tidur sebab asyik ulang-ulang je.

Kalau orang biasa, yang takde anxiety, akan kata, “Buat apa nak fikir? Perkara kecik ni. Bayar lambat pun takde hal la”. Tapi tu orang biasa.

Orang yang ada General Anxiety Disorder macam saya ni mempunyai tahap kerisauan yang melampau terhadap semua perkara dalam dunia ni. Ia bukan sebab saya nak jadi begini tapi sebab kimia dalam otak tak seimbang. Semacam aktif memikirkan sesuatu yg belum terjadi dan belum tentu terjadi di masa depan.

Tapi sejak amalkan Shaklee B-Complex, Omega Guard & Ostematrix, minda saya ni agak terkawal. Lebih tenang. Tak frantic macam dulu.

Sekarang ni,
” DBKL saman? Rilek la. Benda dah lepas. Bayar je. Bukan boleh undur masa nak halang DBKL saman”
“Ada duit bayar je saman”
Haha. Eksyen di situ.

Sekarang ni I don’t lose sleep pada sesuatu yang dah pun berlaku, pada sesuatu yang diluar kebiasaan saya, pada sesuatu yang tidak sempurna.

Sekarang saya rasa gembira dengan diri saya sendiri yang berjaya kawal General Anxiety Disorder ni. Alhamdulillah.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD
SID: 928995
H/p: 012-2794197

Kisah Orang Ada Anxiety

(This article will be in Bahasa Melayu)

Assalamualaikum,

Lama kan saya tak menulis sini. Maaf, bukan sengaja tapi keadaan kebelakangan ni tak membantu untuk menulis. Kesihatan mental menurun sekejap. Sekejap je, tak lama pun. B-Complex, Omega Guard & Ostematrix sentiasa ada untuk membantu menaikkan semula tahap kesihatan mental saya, yakni mengurangkan tahap General Anxiety Disorder.

Anyway, ni nak share kisah Fazuan yang saya kenal melalui blog ni. Fazuan, akak share ye. Dah overdue lama sangat cerita awak ni. Baca cap screen di bawah ye.

image

image

image

Salam sayang,

Huda Mahmud
0122794197
SID No. 928995

Benefits of Omega-3 fish oil a.k.a Omega Guard

Assamualaikum,

I love Shaklee’s Omega Guard due to the many benefits that an omega-3 fatty acid brings to the body. I consume about 6 capsules per day. Reason is, I have anxiety symptoms, joint aches sometimes & I’m obese. Omega-3 from fish oil are known to help overcome these problems.

Omega Guard 2a

 

Fish Oil Benefits
Heart Health
Fish oil helps:

  1. Promote healthy heart beat
  2. Moderate growth rate of atherosclerotic plaque
  3. Naturally balance triglycerides, an important heart health marker

This is why the American Heart Association recommends that you take 1000 mg of Omega-3 everyday.
Joint Care
Omega-3 is a powerful anti-inflammatory for your joints.

Omega-3:

  1. Reduces joint discomfort
  2. Reduces morning stiffness
  3. Helps reduces the amount of painkillers needed
  4. Reduces enzymes that destroy cartilage
  5. Increases grip strength
  6. Enhances walking pace

Brain Health
More than half the fats in the brain is Omega-3 DHA. And the lining of the nerve cells in the brain is lined with Omega-3.  So, brain performance & function (cognition) is strongly influenced by the amount of Omega-3 in your diet.

Increased levels of Omega-3 helps:

  1. Enhance memory
  2. Support thinking speed
  3. Increase overall cognition
  4. Manage age-related brain decline

Mood
EPA Omega-3 is crucial in maintaining mood health. In several studies, EPA has been found to be as effective as prescription anti-depressants.

Several studies have shown that persons with depression have low Omega-3 levels and high Omega-6 levels.

Source: http://www.omegavia.com/fish-oil-benefits/

 

For order you can PM/WA me on 0122794197.

Huda Mahmud

SID No.: 928995

H/P: 012-2794197

Email: huda.mahmud@gmail.com

BSN Putrajaya Night Marathon 2014

Assalamualaikum,

Last Saturday, 11/10/2014, I finally participated in Putrajaya Night Marathon 2014 after months of waiting. I participated in the 5km Fun Run with my good friend, a first actually, as I’ve been joining fun runs/walkathons alone.

The night was full of excitement as there were thousands of runnera. The motto for this year’s marathon was NIGHT RUNNER: NULLI SECUNDUS and the running bib is yellow in colour. Last year’s marathon was QUIT AT NEVER with a flourescent orange running bib. I was also on a personal mission to reduce my weight by 31kg. Yes! I’m obese according to BMI standards.

image

image

2 of my brothers also participated in this marathon. Brother no.3 is running the Full Marathon for the 1st time & brother no.5 is also running his 1st ever Half Marathon. Their race started at 8.00pm & 8.30pm respectively. The 10km race & my fun run started at 8.45pm & 9.00pm respectively.

image

image

My personal achievement during the fun run was I managed to run 1km non-stop before I continued with brisk walking for the rest of the 4km. Haha. A big achievement I tell you as compared to what I managed 2 weeks ago in the Pink Charity Run 2014.

But still I was sweating, puffing & aching my muscles trying to finish the event. My friend initially had the intentention of crossing over to the other side of the route & give up. But she managed to overcome that feeling & continued to finish the fun run with me. This was her 1st time running & she love it. I think everyone should join marathon even just once in their lifetime.

image

image

image

Yeay! I got my finisher medal & certificate of participation.

Ok now I’m going to tell you what I took that helps me in my fun run. I took Shaklee supplements of course! And the combination is this:

image

1. ESP Soy Protein Isolate Powder – taken 2 hours before the run to fuel me & keep me from feeling hungry. Also it helps to make me feel full & avoid solid food as eating food may cause heartburn as what I experienced last year.

2. Performance Orange – drank during the race to keep me hydrated longer.

3. Omega Guard – taken 3 capsules immediately after I finished the fun run. This helps to subside the swollen muscle & prevent sore muscle the next day.

4. Ostematrix – taken 4 caplets before I went to bed. Magnesium in Ostematrix helps to ‘massage’ our muscle & let it relax.

And Alhamdulillah in 3 days, I don’t suffer from any muscle ache. Usually, it’ll take me about 7 days. And I hate it so much even if I know it means my muscles are functioning. However, the pain is of muscle ache that lingers on, has cut my enthusiasm to execise.

But now no more!
I have found my ‘magic potion’ to exercise and I can’t wait to run some more. I’m targetting that by next year’s Putrajaya Nighr Marathon, I’m going to run the 10km race!

Salam sayang,

Huda Mahmud
Shaklee ID No.: 928995
H/p no.: 012-2794197 (SMS / WhatsApp / Telegram ONLY)

P/s: Exercise lessen stress & anxiety and I’m inviting you guys to join one.

4 Langkah Atasi Anxiety

Assalamualaikum,

Kepada sesiapa yang ada anxiety & ingin mencuba supplemen sebagai alternatif selain ubat doktor, ada 4 langkah utama:

LANGKAH 1:

Please ye, B-Complex JANGAN SEKALI-KALI LUPA.

B-Complex harus diambil setiap hari. Jangan tinggal walaupun sehari. Ini adalah kerana vitamin B12 dalam B-Complex berfungsi memastikan mood & hormon kita dalam keadaan seimbang. Kekurangan B12 akan menyebabkan kita mudah berasa tertekan. Kebanyakan makanan sihat ada vitamin B-Complex tetapi orang yang tertekan, anxiety kurang nak cari makanan yang menyihatkan lantas badan mereka terus kekurangan vitamin B-Complex.

LANGKAH 2:

Jangan lupa omega-3 dalam diet anda. Lemak Omega-3 didapati boleh mengurangkan risiko penyakit jantung. Ia juga berperanan penting dalam merawat anxiety & kemurungan. Menurut kajian tahun 1988 yang dipaparkan dalam Lancet, orang yang banyak ikan yang ada lemak omega-3 didapati kurang menghidapi kemurungan.

Shaklee ada Omega Guard iaitu supplemen omega-3 terbaik yang dihasilkan untuk penggunaan kita.

LANGKAH 3:

Kombinasi supplemen magnesium & kalsium jangan lupa diambil setiap hari. Kekurangan magnesium boleh menjurus kita ke keadaan anxiety & kemurungan. Magnesium harus diambil bersama kalsium dalam ratio 1 : 3.5,  kerana ketidak seimbangan akan menyebabkan salah satu tidak berkesan.

Shaklee ada Ostematrix iaitu gabungan magnesium & kalsium yang seimbang untuk kesihatan kita.

LANGKAH 4:

Vitamin D juga tidak harus dilupakan dan sebanyak 400 IU (international units) diperlukan setiap hari. Jawatankuasa Vitamin D  menyatakan, kajian oleh University of Newcastle, Callaghan NSW pada 1998 mendapati ada kaitan positif antara pengambilan vitamin D & mood yang positif.

Usah risau mana nak cari vitamin D ni. Dalam Ostematrix memang dah ada vitamin D sekali dengan magnesium & kalsium.

CARA PENGAMBILAN:

Cara pengambilan ketiga-tiga supplemen untum anxiety adalah seperti gambarajah ini

image

Jadi kepada penghidap anxiety yang nak cuba Shaklee, usah bertangguh beli B-Complex, Omega Guard & Ostematrix. Anda SANGAT PERLUKAN ketiga-tiga supplemen ini untuk kualiti hidup yang lebih baik dari apa yang anda rasa sekarang.

You deserve the best, Shaklee is giving you the best.

Salam sayang,

Huda Mahmud
Shaklee ID No.: 928995
H/p No.: 012-2794197 (SMS / WhatsApp / Telegram)