Batuk Tak Henti = Very Bad Coughing Fit

Assalamualaikum,

As I’m writing this, I’m having a coughing fit so bad that I keep vomitting every time. This is the 2nd time I’m experiencing this. It’s been what, 2 weeks I supposed & I’m not getting any better.

I’ve been taking medications for swelling of the throat, phlegm, sore throat & coughs. But it’s not working. I’ve been drinking lots of warm water but my coughs doesn’t seem to subside. I’ve tried honey too but my throat is still ‘ticklish’. Every time I cough, I will vomit phlegm!

I also tried to heal my coughs with Shaklee supplement too. I’m taking Alfalfa Complex (5 tablets), Zinc Complex (1 tablet) & Sustained Release Vita-C Plus (1 tablet) daily every morning when I just woke up. These 3 supplements are best taken on empty stomach for fast absorption into the body.

image

Alfalfa Complex will heap heal cough. Zinc Complex will help heal any wound (for me, it’s my throat & it’s so sore till it bleeds!). Sustained Release Vita-C Plus will help increase my immune system. You may wonder why I’m not taking Nutriferon. Well I’ve checked with Shaklee HO & online and they’re not available at the moment. I guess it must be out of stock due to the hazy weather last month.

I find that if I eat too much my coughs will get so bad. At one point I was so hungry at night (due to me being unable to swallow solid food because my throat hurt so bad from all the coughing) that I decided to have Meal Shake with honey & milk.

image

At least I feel full eventhough it’s just a liquid food. This coughing ia causing me to have wind too. That’s why tonight I’m vomitting every time I cough. I can’t control it. It’s like someone is pinching my throat.

*Sigh*

I dunno when this is going to be over. But hopefully my effort in taking meds & supplements alternately can reduce my coughing fits. I know from past experience it takes nearly a month for it to heal. Insya’Allah. Pray for my health people.

Good night.

Salam sayang,

Huda Mahmud
Shaklee ID. No.: 928995
H/p no.: 012-2794197 (SMS & WhatsApp)

Demam di Hari Raya

Assalamualaikum,

As I’m writing this I’m actually on my way to Mersing, Johor from Klang, Selangor. Untung ada driver ni. Saya boleh rehat. Well, actually saya demam sejak 2 Syawal. Sedihnya tak dapat beraya. Sempat ziarah saudara mara on 1 Syawal je. Ni pun sebenarnya gagahkan diri nak balik Mersing walhal grandparents takde dah. Cuma pakcik makcik & cousins kat rumah pusaka tu. Kalau tak gagahkan diri, memang miss la balik Mersing once a year ni.

Camne plak boleh demam? Well, kalau siapa yang beraya di Klang, Shah Alam & Bangi mesti tahu hari pertama Syawal jerebu agak teruk! Saya beraya sekitar Klang, KL & Bangi jadi affected juga la dengan jerebu. Malam tu dah start bersin & selsema. Pagi 2 Syawal dah demam selsema. Agak teruk juga la.

image

Mujur juga la bawa balik kampung SUSTAINED RELEASE VITA-C & ZINC COMPLEX. 2 supplemen ni, selain dari untuk mendapatkan kulit yang cantik dari dalam, boleh juga membantu mengurangkan kesengsaraan kesan demam selsema ni. Tak menyeluruh pun tapi sikit sebanyak la insya’Allah.

image

Tapi kalau nak power lagi cepat baik boleh cuba NUTRIFERON terus! Ni memang defend immune sistem badan kita. Mana-mana unsur jahat biasa yg nak serang kesihatan kita (demam, batuk, selsema) insya’Allah Nutriferon ni akan keluarkan perisainya tangkis serangan penjahat. (*゚▽゚)ノ

image

Salam sayang,

Huda Mahmud
Shaklee ID no.: 928995
H/p no: 012-2794197 (SMS & WhatsApp only)

P/s: nak sambung tidur dalam perjalanan ( ̄. ̄)

Demam Selsema & NUTRIFERON

Assalamualaikum,

Hai semua!

Semalam saya MC hari ni alhamdulillah saya kembali bekerja dengan sihatnya. Ye lah, semalam dengan demam selsema memang tak larat nak kerja. Kepala berat, telinga rasa berdengung, nak selsema tak selsema, tekak bengkak & susah nak telan makanan, badan kejap panas kejap tak. Haish! Sudah lah diluar cuaca panas di pejabat cuaca dingin.

Malam sebelum saya nak demam selsema tu saya ambik sesachat NUTRIFERON. Alhamdulillah esoknya demam selsema saya tak teruk. Tak jadi nak selsema sangat tapi yang lain-lain tu masih ada. Pergi juga klinik untuk ambik ubat tambahan sebab sangat-sangat tidak selesa.

Dan hari ini saya segar semula!

Tekak tak sakit, selsema tiada, kepala ringan & tidur pun lena malam tadi kerana penyelesaian awal demam selsema ini saya telah jumpa dengan NUTRIFERON. Kalau dahulu mahu 3 hari demam selsema selepas itu diikuti dengan batuk berpanjangan. Dahulu juga saya sering selsema kerana STRESS tetapi kini saya demam selsema kerana cuaca. Alhamdulillah

Nutriferon - membaiki sistem imun badan anda
Nutriferon – kandungan Nutriferon yang membaiki sistem imun badan anda

NUTRIFERON ini apa?

Ia adalah rumusan paten eksklusif yang dihasilkan oleh Dr. Yasuhiko Kojima. Belia telah menemui interferon, iaitu sesuatu yang sangat PENTING untuk fungsi imun badan yang sihat. Interferon dalam NUTRIFERON ini dapat meningkatkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan kita. NUTRIFERON terdiri dari biji labu, biji plantago, bunga Japanese Honey Suckle & bunga Safflower.  Jadi kita akan berupaya melawan virus-virus yang menyebabkan kita tidak sihat.

NUTRIFERON ini tidak dapat ditemui di mana-mana kedai kerana ia khas dicipat oleh SHAKLEE & terbukti BERKESAN, SELAMAT & SEMULAJADI. Kalau anda mempunyai anak-anak yang sentiasa demam, lelah & asthma boleh la bagi sesachet NUTRIFERON ni. Kerana walaupun anak anda diserang demam, lelah & asthma mereka akan cepat baik. Oh sudah tentu, jika perlu makan ubat jangan tinggal sekali. NUTRIFERON ni menyokong penyembuhan badan kita dengan cepat.

Agak-agak Tuan-Tuan & Cik Puan nak demam, selsema, batuk-batuk pun boleh ambik sesachet NUTRIFERON. Insya’Allah badan kita akan berupaya melawan virus dengan lebih kuat lagi. Yang penting IMUN badan kita ni kuat untuk melawan mana-mana penyakit. PREVENTION IS BETTER THAN CURE bak kata orang Jawa.

Sesiap nak tahu mengenai NUTRIFERON selanjutnya boleh la PM saya. Saya sedia membantu anda dengan konsultansi percuma.

HUDA
0122794197
huda.mahmud@gmail.com