Unboxing: Shaklee Delivery Today

Assalamualaikum,

image

image

image

And there you have it.
I ordered these on Friday, 13/2/2015 & received it today 17/2/2015. Just in time before the Chinese New Year holiday starts on Thursday, 19/2/2015.

I bought:

1 Vivix
2 Ostenatrix – currently on promotion. Buy 2 & get 5% off.
1 Lecithin – to assist my diet regime
1 B-Complex – Oh! How I miss this one for 1 month & my General Anxiety Disorder just reared it’s head!

*Grrr…*

Got to get my GAD under control or I’ll risk offending nice people around me who doesn’t really understand this GAD thingy.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD

Shaklee Independent Distributor #928995
H/P no: +60122794197
Email: huda.mahmud@gmail.com

Set-Set Gabungan Hebat dengan ALFALFA COMPLEX

Assalamualaikum,

Bulan Januari ni memang rancak la promosi Shaklee beli 6 percuma 1 untuk produk ‘signature’ Dr Shaklee sendiri iaitu ALFALFA COMPLEX. Baik botol kecik (330 tablet) atau botol besar (700 tablet), 2-2 tengah promosi ni. Jimat la kalau beli banyak sekaligus.

Ok, ALFALFA COMPLEX ni boleh digabungkan dengan supplemen Shaklee yang lain untuk fungsi-fungsi mengikut keperluan anda. Macam saya ni kan, saya ambik semua tau! Haha..tapi bukan la sebab nak memenuhi keperluan set-set ni.

Yang pasti saya mula-mula ambik ALFALFA COMPLEX + LECITHIN sebab nak kurus. Overweight tahap obes kelas 1 dah dulu wei..macam dugong. Hehe. Lepas tu ada bajet lebih sikit tamba ESP. Ha! Yang ni memang set slimming bajet la = ALFALFA COMPLEX + LECITHIN + ESP. Tidak la pula saya ambik sebab nak set menyusu ye pembaca sekalian. Tapi oleh kerana terbaiknya produk Shaklee ni maka set ALFALFA COMPLEX + ESP boleh juga dijadikan set menyusu tu! Jimat duit ko Senah!

Tapi ALFALFA + B-COMPLEX ni saya ambik sebab nak detoks untuk kurus & juga sebab nak kurangkan stress (happy pill la katakan). Tak sangka pulak gabungan dua ni boleh jadi set resdung. Saya memang ada resdung sejak dulu tapi terasa la sejak ada 2 ni memang tak pernah lagi resdung atau bersin pagi-pagi atau flu. Alhamdulillah OK!

Set-set ISTEIMEWA untuk anda dengan gabungan ALFALFA COMPLEX
Set-set ISTEIMEWA untuk anda dengan gabungan ALFALFA COMPLEX

Saya juga ambik OMEGA GUARD untuk kurus (saya ni semua nak cuba sebab nak kurus punya pasal), jadi bila bergabung dengan ALFALFA COMPLEX ni boleh la jadi set untuk gout. Eh, tapi saya takde gout la ye. OMEGA GUARD ni salah satu fungsinya selain dari mencairkan lemak dia mengurangkan inflamasi. ALFALFA COMPLEX pula untuk menurunkan tahap asid urik dalam badan yang menyebabkan gout tu.

GLA COMPLEX saya ambik bergabung dengan ESP sebenarnya. Nak dapatkan kulit cantik pulak. Memang dapat kulit canti, halus, lembut je. Rupa-rupanya ada hikmah saya ambik GLA COMPLEX ni sebab saya ada cyst yang tidak disedari sehingga ia pecah & menyebabkan saya kena emergency operation. Gabungan ALFALFA COMPLEX + GLA COMPLEX ni adalah sesuai untuk wanita yang mengalami masalah kesuburan. Untuk lelaki set lain pulak iaitu Zink & Vita-E.

Dan…produk terbaru yang saya cuba adalah VITA-C PLUS. Ni pun sebab nak kulit cantik, halus, lembap & cerah. Nak cuba COLLAGEN POWDER belum berkemampuan. Jadi cuba je dulu yang murah sikit. Rupa-rupanya memang sesuai jadi set kulit bila digabungkan dengan ALFALFA COMPLEX ni.

Haa..banyakkan saya makan supplemen ni. Apa nak buat, badan ni satu je yang nak dijaga. Kalau rosak mana ada spare part boleh dibeli.

Jadi kalau ibu-ibu, bapa-bapa, kakak-kakak, abang-abang, adik-adik nak cuba set-set istimewa ni boleh hubungi saya ye. Saya sedia memberi khidmat nasihat yang terbaik buat anda semua Insya’Allah.

Salam sihat & jangan lupa ORDER Shaklee dengan saya,

HUDA MAHMUD
0122794197
huda.mahmud@gmail.com

Shaklee-ku Pergi Melancong

Assalamualaikum,

Salam Jumaat semua. Moga hari ni happy saja ye. Tak mahu marah-marah..teehehe.

Hari ni sampai Selasa, 25/9/2013 saya tiada di Malaysia. Pergi melancong kejap. Dekat je pun.

Yang penting bekal SHAKLEE-ku harus dibawa! Nak maintain sihat 5 hari ni saya malas nk letak dalam bekas kecik. Angkut semua botol-botol supplemen. Nak tahu apa saya bawa?

Haa…inilah dia:

image

Bekal wajib Shaklee-ku untuk melancong ni adalah:

#OMEGA GUARD – hapuskan lelemak walaupun melancong
#LECITHIN – buang lelemak makanan pelancong
#B-COMPLEX – kurangkan stress melancong
#ALFALFA COMPLEX – membuang dengan lancarnya ketika melancong
#OSTEMATRIX – tidur dengan cukupnya walaupun melancong
#GLA COMPLEX – kulit flawless walaupun melancong

Ahaks! Tak boleh blah betul betapa ‘VAIN’nya saya. ūüėÄ

Cinch Shake Mix saya bawa sikit letak dalam bekas. Bukan sebab nak diet tapi nak maintain kulit flawless ni agak vain lagi di situ haha. ESP dah habis jadi saya guna gabungan Cinch Shake Mix & GLA lah dulu. Kenyang dapat, flawless skin dapat.

HUDA
SID: 928995
0122794197

Lecithin & Kuih Raya

Assalamualaikum,

Wah! Mak rindu uollss!! Lama Mak tak hapdate kan..

Now dah 22 Ramadhan. Seminggu lagi Raya.

Eh..ni Mak nak tanya uolls nih, suka makan juadah raya ke? Kalau suka sangat meh Mak tepek berapa kalori juadah raya yang uolls gemar:

Name of food                   Serving Size              Calories
Ketupat                                1 piece (80g)                    88
Ketupat Palas                          1 piece (80g)                   124
Lemang                                 1 medium slice (35g)             82
Rendang, Ayam                       1 piece                         148
Rendang, Daging                     2 medium pieces                  64
Lontong with sayur               1 bowl                          350
Soto Ayam                              1 bowl                          403
Laksa                                  1 plate                         550
Serunding, Ayam                     55g                             180
Serunding, Beef (Daging)       55g                             200
Soft Drink                             1 Medium Glass                   65
Nasi Putih (White Rice)           1 Plate                         166
Nasi Dagang with fish, egg etc   1 Plate                         505
Mee-hon, Fried                         1 Plate                         295
Satay (Chicken/Beef)               5 Sticks                        180


Haa..tu baru sekeping @ 1 servings untuk setiap hidangan. Kalau uoll makan semua lepas tu berkeping2 camno??! Banyak oii lemak terkumpul dalam badan tu. Kolesterol pun boleh naik!

Kalau tak mahu usaha keras uolls kurang berat masa bulan Ramadhan ni sia-sia, boleh la bawa balik kampung sebotol LECITHIN.

LECITHIN UNTUK RAYA
LECITHIN UNTUK RAYA

APA MANFAAT LECITHIN NI?

  1. Sangat terkenal dalam membantu menurunkan berat badan dan pelansingan badan di mana lecithin membantu menghalang tubuh daripada menghadapi masalah obesiti. Pengambilan supplement lecithin dalam kuantiti yang banyak iaitu maksimum 6 biji sehari dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan yang seimbang.
  2. Lecithin bertindak sebagai¬†“pembersih” salur darah, membantu mengemulsi dan memetabolismakan lemak, menurunkan kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.
  3. Membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K yang bersifat larut lemak dengan lebih berkesan.
  4. Menjaga kesihatan hari dengan menghalang enapan lemak pada hati, sirosis hati dan mencegah hati berlemak serta membantu memulihkan kesihatan hati bagi orang yang menghadapi masalah kesihatan hati.
  5. Soya lecithin membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit danmenjadikan kulit lebih cantik dan gebu, mengaktifkan metabolisma sel dan seterusnya membantu melambatkan proses penuaan. Jugabagus untuk mencegah eczema
  6. Antara manfaat lecithin juga adalah dapat menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi pada tubuh seperti penyakit kulit dan menjadi punca kepada dermatitis dan demam alergi. Jadi, secara tidak langsung lecithin juga berupaya membantu menangani masalah alergi pada tubuh.
  7. Soya lecithin mengelmulsi kolestrol berlebihan yang menjadi punca kepada 90% kes batu karang dan dapat menyekat kejadian batu karang.
  8. Kolina yang terdapat dalam soya lecithin membentuk penghantar saraf kranial yangmempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang penyakit nyanyuk dan juga meringankan stress. Wanita hamil disyorkan mengambil lecithin dalam jumlah yang secukupnya untuk menggalakan tumbesaran sihat janin.
  9. Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan cara menghalang pengerasanarteri atau penebalan pada pembuluh arteri (arteriosklerosis)dan menggalakan peredaran darah.
  10. Pengambilan supplement lecithin sebanyak 6 biji sehari turut memperbaiki masalah prostat dan urethra lelaki
  11. Soya lecithin juga bermanfaat dalam meringankan masalah sembelit kerana lecithin membantu melembabkan usu dan meleraikan toksin dalam usus yang menjadi penyebab sembelit.
  12. Lecithin juga berguna untuk kesihatan rambut dimana khasiat lecithin menjadikan rambut lebih sihat, kuat dan berkilat.
  13. Bukan sebagai ejen pelansingan sahaja tetapi juga membantu mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopous.
  14. Lecithin berperanan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari ke dalam sel-sel badan dengan lebih berkesan kerana kekurangan kolina yang terdapat dalam lecithin merupakan antara penyebab memberan sel mengeras dan menyukarkan proses penyerapan zat-zat penting. Banyak faktor yang mendorong kepada pengerasan sel terutamanya bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan-bahan logam yang diserap oleh tubuh yang terdapat pada makanan harian, penambah perasa makanan, bahan racun serangga dll.
  15. Soya lecithin membantu membina sistem imunisasi yang kuat dengan menyalut sel darah merah dalam tubuh dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Struktur lecithin juga dapat melindungi sel-sel tubuh dari teroksida
  16. Lecithin juga berfungsi untuk mengeluarkan “clogged duct” yang menyebabkan puting ‘nipple’ tersumbat. Pengambilan setiap hari secara tidak langsung dapat¬†mencuci “clogged duct” dan seterusnya melancarkan pengeluaran susu ibu.¬†Sesiapa yang menghadapi masalah puting tersumbat bak kata orang tua-tua boleh gunakan lecithin. Kiranya dapat turunkan berat badan, kulit cantik, rambut cantik berkilat, masalah lupa lepas bersalin pun dapat diatasi.

Baca dah? Nak tak sebotol LECITHIN untuk MUSIM RAYA nanti?

Harga sebotol murah je.. RM 52.50

Sapa nak maintain berat badan yg sihat semasa raya ni PM atau SMS Mak laju-laju!

Mak boleh COD – Kuchai Lama, Klang, Bukit Rahmat Putra, Sg Buloh, Kuang, Kundang, Rawang.

K..Da

Salam Ramadhan

HUDA | SID: 928995 | 0122794197

Mahal Ke?

Assalamualaikum,

Ada orang tanya, mahal ke nak beli set pengurusan berat badan Shaklee ni?

Set weight management yang saya cadangkan adalah terdiri dari:

1. ESP – Harga: RM 150.00
2. Alfalfa Complex (S)- Harga: RM 53.75 @ Alfalfa Complex (L) – Harga: RM97.50
3. Lecithin – Harga: RM 52.50

Jumlah = RM265.25 – RM300.00

image
ESP+Alfalfa+Lecithin

Haa…murahkan?

Tapi berapa lama tahan ni?

Insya’Allah, paling kejap set ni bertahan adalah SEBULAN!

Eh iye ke? Iye..kerana had maksimum pengambilan setiap supplemen sudah dikira cukup sebulan minima.

Ini bermakna, anda hanya belanja RM 8.84 – RM 10.00 sehari untuk produk weight management dari Shaklee.

Lagipun set ini

– mudah
– tidak menghadkan pemakanan
– menyihatkan
– menyegarkan
– boleh diambil pada bila-bila masa

Nah..tunggu apa lagi, order lah ^__^

Salam sayang

My adventure today

SID: 928995
WHATSAPP: 0122794197

Set Bantu Urus Berat

Assalamualaikum,

Aduh menyesal pulak order nasi. Memang sedang lapar tetapi bila nak habis terasa penuh sangat perut ni. Manakan tidak pagi tadi tak sempat sarapan. Hanya sempat ambik segelas ESP (2 sudu besar) + 10 biji alfalfa. Jadi dari jam 7.30pg – 2.30tgh saya tidak makan apa-apa. Bila order nasi beberapa suap je dah terasa penuh!

image
ESP + Alfalfa

Takpe, selepas makan ni ambil 4 biji lecithin. Biar dia tarik & kumpul semua lemak-lemak tepu ni.

image
Lecithin from Shaklee

Tak cirit birit ke?

Tak.

Urusan ‘pelaburan’ saya selalunya akan berlaku pada waktu saya bangun pagi.

Sejujurnya Lecithin dari Shaklee lebih murah dari yang dijual di kedai farmasi. Saya tahu sebab saya survey ^__^

Apalagi, kalau nak urus berat badan boleh order set ni dari saya.

Salam sayang

My adventure today

SID: 928995
WHATSAPP: 0122794197