Migraine!

Assalamualaikum,

Migrain teruk hari ni bermuka seawal pagi.
Nak tak nak kena makan ubat juga. Jam 8pg dah telan Naproxen Sodium 550mg & Caffein 100mg. Kuatkan ubat ni?

My migraine medications
My migraine medications

Memang kuat kesannya. Migraine hilang segera dan boleh terus buat kerja. Tapi ada side-effect dia – bahu & badan jadi lemah. Bahu terasa lenguh & semacam ada beban ditanggung. Rasa nak baring je. Tapi migraine memang tak rasa.

Alternatively, I preferred the natural way which is using supplement. But at times bila migraine ni menyerang, in my case sebab rasa tak cukup tidur, and you have to work ubat adalah a better option. Lepas 2 jam makan ubat, saya, makan pula B-Complex Shaklee 2 biji sekaligus

wpid-picsart_1411709987669.jpgSetiap malam pula saya tanpa gagal makan Ostematrix 4 biji.

wpid-fb_img_14088893556195156.jpgGabungkan dengan Omega Guard dan Sustained Release Vita-C Plus anda boleh dapat dah satu set lengkap supplemen untuk kawal migraine secara slow and steady. Side effect yang buruk pun takde. Rasa happy ada lah..hehe.

Nak hilangkan migraine secara segera tu tidak la, tapi at least boleh kurangkan kebergantungan kepada ubat-ubatan jika itu pilihan kita. There’s nothing wrong in consuming drugs as long as your body feels comfortable.

Sakit migraine ni bukan macam sakit demam, batuk atau selsema. Bila ia menyerang boleh seharian tak boleh buat kerja apa pun. Segala bunyi bising, cahaya terang, bau-bauan yang kuat akan buat migraine sufferer rasa teruk sangat. Kalau boleh nak berkurung seharian dalam bilik yang gelap & sunyi. Oh ye, kadang-kadang bila makan supplemen je tidak menjamin migraine tu boleh hilang selepas tidur. That’s why I also take medicines if I feel my migraines are not going away as fast as it should. There’s always a choice & I choose to feel comfortable. *Migraine sucks!*

UPDATE:
Setakat jam 3.45ptg ni masih terasa lenguh-lenguh bahu kerana ubat-ubat migraine tu sebenarnya lepas makan kena baring atau tidur. Tapi bila kerja mana boleh kan? Rasa nak balik cepat je😦

Salam sayang,

Huda Mahmud
SID: 928995
012.279.419.7

What's Your Adventure Today

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s