Migraine!

Assalamualaikum,

Migrain teruk hari ni bermuka seawal pagi.
Nak tak nak kena makan ubat juga. Jam 8pg dah telan Naproxen Sodium 550mg & Caffein 100mg. Kuatkan ubat ni?

My migraine medications
My migraine medications

Memang kuat kesannya. Migraine hilang segera dan boleh terus buat kerja. Tapi ada side-effect dia – bahu & badan jadi lemah. Bahu terasa lenguh & semacam ada beban ditanggung. Rasa nak baring je. Tapi migraine memang tak rasa.

Alternatively, I preferred the natural way which is using supplement. But at times bila migraine ni menyerang, in my case sebab rasa tak cukup tidur, and you have to work ubat adalah a better option. Lepas 2 jam makan ubat, saya, makan pula B-Complex Shaklee 2 biji sekaligus

wpid-picsart_1411709987669.jpgSetiap malam pula saya tanpa gagal makan Ostematrix 4 biji.

wpid-fb_img_14088893556195156.jpgGabungkan dengan Omega Guard dan Sustained Release Vita-C Plus anda boleh dapat dah satu set lengkap supplemen untuk kawal migraine secara slow and steady. Side effect yang buruk pun takde. Rasa happy ada lah..hehe.

Nak hilangkan migraine secara segera tu tidak la, tapi at least boleh kurangkan kebergantungan kepada ubat-ubatan jika itu pilihan kita. There’s nothing wrong in consuming drugs as long as your body feels comfortable.

Sakit migraine ni bukan macam sakit demam, batuk atau selsema. Bila ia menyerang boleh seharian tak boleh buat kerja apa pun. Segala bunyi bising, cahaya terang, bau-bauan yang kuat akan buat migraine sufferer rasa teruk sangat. Kalau boleh nak berkurung seharian dalam bilik yang gelap & sunyi. Oh ye, kadang-kadang bila makan supplemen je tidak menjamin migraine tu boleh hilang selepas tidur. That’s why I also take medicines if I feel my migraines are not going away as fast as it should. There’s always a choice & I choose to feel comfortable. *Migraine sucks!*

UPDATE:
Setakat jam 3.45ptg ni masih terasa lenguh-lenguh bahu kerana ubat-ubat migraine tu sebenarnya lepas makan kena baring atau tidur. Tapi bila kerja mana boleh kan? Rasa nak balik cepat je 😦

Salam sayang,

Huda Mahmud
SID: 928995
012.279.419.7

Advertisements

Join Us Now – Shaklee Malaysia

Assalamualaikum, Sesiapa sahaja yang nak join jadi ahli Shaklee tetapi tak tahu bagaimana boleh saja ke website Shaklee – www.shaklee.com.my Shaklee HomepageAda button “Join Now” di bar bahagian atas. Anda boleh klik di situ dan isi maklumat peribadi anda. Jika anda tiada no. Shaklee Indpendent Distributor sebagai ‘contact’ anda, usah risau. Anda boleh guna ID saya: 928995.

Penerangan teliti tentang setiap produk Shaklee juga terdapat di laman web ini.

Tunggu apa lagi, inilah peluang anda untuk menikmati kehebatan produk Shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah dari harga retail.

Salam sayang,

Huda Mahmud
012.279.41.97
SID: 928995

Anxiety-ku Masih Ada

Assalamualaikum,

Dah berbulan-bulan tidak update.
Banyak benda yang berlaku.
My General Anxiety Disorder came back & I survived it.

Selama ni memang saya amalkan supplemen Shaklee je untuk my anxiety. Lepas tu perlahan-lahan makin kurang membeli stok untuk tambah semula supplemen yang dah habis terutamanya Ostematrix & Alfalfa Complex. Saya banyak bergantung kepada B-Complex je. Overtime bila diet pun kita tak jaga, banyak makan makanan & minum minuman manis, badan mula menyimpan toksik. Bila dah menyimpan toksin, badan jadi lemau, cepat penat & malas. Tidur pun dah tak menentu & tak lena

Minggu lepas paling teruk. Saya banyak MC sebab badan dah tak larat. Badan dah lemau. Seminggu tu dari 5 hari kerja, 2 hari je saya benar-benar berfungsi. Hari lain saya semacam revert back kepada keadaan masa GAD saya teruk. Banyak termenung dari buat kerja. Banyak tertanya-tanya dalam kepala ‘What if’ questions.

I have to put a stop to it.

So end up minggu lepas saya borong B-Complex, Garlic Complex (sebab badan rasa macam ada gatal-gatal) & juga Alfalfa sebotol kecik. And this week, Alhamdulillah! I have spring in my steps! Hari-hari lawas. Mudah tidur pun ye. Mudah jaga & tidak mengantuk semula pun ye. I am back to normal.

Apa yang saya buat ialah:

Pagi – 2 biji B-Complex + 5 biji Alfalfa
Maghrib – 5 biji Alfalfa + 2 biji Garlic
Malam sebelum tidur – 4 biji Ostematrix.

Kadang-kadang saya add on – Solaray Passion Flower. Ni memang ubat tidur yang power. Saya jarang makan sebab kesan mengantuk dia boleh lebih 8 jam. Kalau tidur 6 jam, lagi 2 jam kita dah terjaga memang akan rasa mengantuk sangat. So saya makan bila perlu. Nak tunggu Shaklee Malaysia bawa masuk supplemen khusus untuk anxiety & depression ni tak tahu bila, so kita makan dulu mana yang boleh. Bukan untuk sesiapa, untuk kesihatan mental kita juga.

Hendak order supplement untuk Anxiety anda? Sila klik di sini

Hendak order Alfalfa Complex sebotol kecil? Sila klik di sini

Hendak order Alfalfa Complex sebotol besar? Sila klik di sini