Demam di Hari Raya

Assalamualaikum,

As I’m writing this I’m actually on my way to Mersing, Johor from Klang, Selangor. Untung ada driver ni. Saya boleh rehat. Well, actually saya demam sejak 2 Syawal. Sedihnya tak dapat beraya. Sempat ziarah saudara mara on 1 Syawal je. Ni pun sebenarnya gagahkan diri nak balik Mersing walhal grandparents takde dah. Cuma pakcik makcik & cousins kat rumah pusaka tu. Kalau tak gagahkan diri, memang miss la balik Mersing once a year ni.

Camne plak boleh demam? Well, kalau siapa yang beraya di Klang, Shah Alam & Bangi mesti tahu hari pertama Syawal jerebu agak teruk! Saya beraya sekitar Klang, KL & Bangi jadi affected juga la dengan jerebu. Malam tu dah start bersin & selsema. Pagi 2 Syawal dah demam selsema. Agak teruk juga la.

image

Mujur juga la bawa balik kampung SUSTAINED RELEASE VITA-C & ZINC COMPLEX. 2 supplemen ni, selain dari untuk mendapatkan kulit yang cantik dari dalam, boleh juga membantu mengurangkan kesengsaraan kesan demam selsema ni. Tak menyeluruh pun tapi sikit sebanyak la insya’Allah.

image

Tapi kalau nak power lagi cepat baik boleh cuba NUTRIFERON terus! Ni memang defend immune sistem badan kita. Mana-mana unsur jahat biasa yg nak serang kesihatan kita (demam, batuk, selsema) insya’Allah Nutriferon ni akan keluarkan perisainya tangkis serangan penjahat. (*゚▽゚)ノ

image

Salam sayang,

Huda Mahmud
Shaklee ID no.: 928995
H/p no: 012-2794197 (SMS & WhatsApp only)

P/s: nak sambung tidur dalam perjalanan ( ̄. ̄)

Advertisements

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya Aidilfitri saya ucapkan untuk semua.

Di hari mulia ini berhati-hati memandu dijalan raya. Semoga selamat sampai ke destinasi masing-masing.

image

Di pagi raya lepas makan tu jangan lupa ambik 2 biji B-Complex ye. Mana tau, dah makan banyak-banyak tu sakit kepala ke, stress sebab panas ke, stress sebab baju raya tak siap ke..ehehe..

Apa-apa pun tenang saja ye di Hari Raya. Mohom ampun dan maaf jika terlebih kurang dalam layanan saya pada anda semua pembaca blog saya. Insya’Allah akan cuba perbaiki di masa akan datang.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD
Shaklee ID No: 928995
Phone No: 012-2794197 (SMS & WhatsApp only)

Kini Anda Boleh Order Sendiri…

Assalamualaikum,

Macamana puasa anda setakat ni? Dah hari-hari akhir Ramadhan ni sayu pulak rasa. Bulan penuh barakah ni sedih nak tinggalkan dia. Nak raya pun takdelah beria sangat, dengan pelbagai peristiwa yang berlaku seluruh dunia ni, kita nak happy pun rasa bersalah sangat. Maybe it’s just me..feeling empathy terlebih (^__^)

Anyway, ada berita baik untuk semua pembaca blog ni.

Sekarang ni anda boleh beli produk Shaklee direct terus dengan Shaklee sendiri. Ye la, zaman sekarang ni banyak sangat penipu online kan. Kita yang berbisnes jujur ni pun kena tempiasnya. Kalau anda tak yakin nak bank in duit dengan saya untuk beli produk yang saya sebut-sebut dalam blog ni, kini anada tak perlu risau. Insya’Allah di setiap entry blog saya akan sediakan LINK yang korang boleh klik yang akan direct ke e-shop Shaklee. Nama khas dia E-SELL.

Basically korang kena ada kad kredit/debit untuk belian online ni. Isi semua maklumat dan Shaklee akan deliver direct ke alamat yang korang specified. Jangan bagi alamat yang korang tak sure bila ada pulak..nanti lambat dapat produk Shaklee kesayangan korang tu.

Saya akan update setiap entry blog ni dengan LINK yang korang boleh KLIK untuk beli produk Shaklee. Harus diingatkan, setiap link adalah mengikut produk yang saya review/cerita dalam entry. Ada yang satu-satu & ada yang ikut set.

Lepas dah beli dengan saya melalui e-Sell ni sudah tentu saya bagitau cara makan & jadual pengambilan. Ni khidmat pelanggan saya dengan korang tau (^__^)

Ok selamat membeli & selamat berpuasa hari-hari akhir Ramadhan.

 

Salam sayang,

HUDA MAHMUD

NO. ID SHAKLEE: 928995

NO. H/P: 012-2794197 (SMS & WHATSAPP SAHAJA)

SHAKLEE Alfalfa Complex : Mengajar Sabar & Tabah

Assalamualaikum,

Salam Ramadhan ke-18 buat semua pembaca yang dikasihi.

Ada tak kat sini yang pernah beli Alfalfa Complex tapi lepas tu stop makan? Ramaikan…

Saya tahu sebab apa. Sebanya kesan ‘healing crisis’ tu yang buat orang tak tahan dengan Alfalfa Complex. Alfalfa Complex ni panas macam jamu. Lagipun dia adalah langkah pertama untuk detoks badan. Sudah tentu jika air tak cukup 2 liter, for sure kesan ‘healing crisis’ tu teruk.

Apa yang orang akan rasa/alami kalau makan Alfalfa Complex (ada yang berdasarkan pengalaman sendiri juga) adalah:

  1. Badan panas
  2. Naik jerawat yang amat banyak
  3. Sakit kepala
  4. Sakit-sakit otot
  5. Susah nak berak/sembelit

Tu antaranya. Tapi sebab tak sabar & tak tahan dengan kesan penyembuhan (healing crisis) ni ramai yang berhenti pengambilan Alfalfa Complex separuh jalan. Ramai yang stop.

Ketahuilah, ‘healing crisis‘ ni paling lama pun 3 bulan. Ada yang takde langsung alami kesan penyembuhan ni. Bergantung pada kondisi badan masing-masing. Kalau jenis makan pun banyak junk food, tak eksesais, stress sentiasa sudah tentu akan alami krisis penyembuhan yang agak teruk. Sebabnya? Toksin banyak dalam badan & kurang minum air.

Tapi kalau sabar & tabah hadapi ‘healing crisis‘ ni, insya’Allah korang akan dapat manfaat yang baik dari Alfalfa Complex ni (provided you drink at least 2 liters of water everyday). Antaranya:

  1. Badan kurang toksin & terasa cergas
  2. Kurang mendapat sakit-sakit biasa – demam, selsema & pening kepala – kerana dah kurang toksin dalam badan
  3. Mudah membuang air setiap hari & sistem pelawasan yang sempurna
  4. Mengurangkan kandungan gula dalam darah
  5. Kurang jerawat / takde jerawat
  6. Bau badan kurang / tiada.

Tapi itulah, nak dapat manfaat di atas atau apa-apa sebab utama makan Alfalfa Complex, kuncinya adalah SABAR, TABAH & MINUM AIR 2 LITER SEHARI

Ok, siapa nak beli Alfalfa Complex, ada 2 saiz, boleh klik di bawah ni. Korang akan di-direct ke website Shaklee sendiri & boleh beli secara online dengan selamat tanpa melalui saya.

Alfalfa Complex Besar

Alfalfa Complex Kecil 

 

Salam sayang,

HUDA MAHMUD

Shaklee ID no.: 928995

H/P no: 012-2794197

Seronok Jumpa Kenalan Baru Sebab SHAKLEE

Assalamualaikum, Selamat petang!

Dah tak sabar nak balik rumah untuk berbuka ye? Well, saya masih di ofis. Jam 5.30 petang baru balik. Sampai rumah dekat-dekat waktu berbuka juga.

Ok, apa yang saya nak katakan kali ini adalah, saya seronok bertemu dengan geng-geng baru yang ada anxiety & stress ni. Eh, bukan..bukan seronok sebab ada anxiety & stress tu, tapi seronok sebab akhirnya baru saya tahu bahawa ada ramai orang di luar sana yang ada masalah macam saya.

Dulu saya ingat ni masalah Mat Saleh je sebab diaorang kan selalu highlight masalah ni in public, tapi tidak kita. Rupanya sangkaan saya meleset. Dan saya rasa ramai yg suffer in silence kan. Nak adu pada orang lain, belum tentu faham apa yang kita alami dari segi mental & fizikal. Nak jumpa psychiatrist, tak tahu mana nak cari, berapa caj dia..maklumlah bukan semua kita ni ada duit sangat.

End up bila saya start blog ni rupanya ramai yang contact saya sebab masalah ni.Nice meeting you all. Saya tolong mana yang saya mampu. Macam support group pulak kan. Hehe.

Saya percaya siapa yg ada masalah anxiety, stress melampau & depress ni boleh la cuba supplemen sebagai salah satu alternatif kawalan masalah kita ni. Tak kira la apa-apa brand yang korang nak beli, tapi kalau nak beli dari saya, Shaklee sajalah yang saya jual (^__^)

Ok, selamat berbuka semua!

 

Salam sayang,

HUDA MAHMUD

SHAKLEE ID NO: 928995

H/P: 012-2794197  

P/s: Saya dah lupa bagaimana rasanya anxiety tu. Sangat bahagia sekarang!  

UPDATE:

Kepada yang nak order supplemen Shaklee untuk pengurusan anxiety & stress tapi takut & was-was takut kena tipu online boleh la order sendiri sekarang ni direct dari Shaklee. Kini ada boleh shopping tanpa was-was lagi dengan klik link di bawah ye.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ff328be2f8736ee3709a537622dc4f90