SHAKLEE & Anxiety: A Follow Up

Assalamualaikum,

I have been receiving calls & sms lately from people that has the same problem as me – ANXIETY.
Selama saya alami anxiety sampai kena ambik Xanax, saya ingat saya seorang je dalam dunia ni ada masalah ni. Sebab saya beranggapan masalah Anxiety bukan masalah biasa orang Malaysia.

Once I was diagnosed with General Anxiety the Dr prescribed with Xanax. Can’t remember how manu mg but was quite low. When I told my sister in law, who is pursuing her Masters in Family Med, she told that I should’ve not been given Xanax. It should be another meds which is quite milder than Xanax.

Anyway, for your information I only took Xanax once due to the side effect of it which was too strong for me. Bayangkan saya ambik 1 biji jam 9 mlm, jam 9 pg saya tak boleh bangun pergi kerja. Jalan terhoyong-hayang. Saya sedar betul-betul jam 3 petang. Sejak tu saya nekad, NO MORE XANAX! I need alterntives. I then tried Rilax which is natural supplementary but it doesn’t work.

I need something strong to get over my anxiety but I don’t want anymore drugs. My migraine drugs is already full in my nerve system..don’t need to add anymore.

Then in my exasperation I chance upon Shaklee thru my friend (currently my upline in this business). I told her I need something for my stress and I bought from her my 1st ever VITALEA & B-COMPLEX.

VITALEA berjaya selesaikan masalah kekurangan tenaga saya. But B-COMPLEX? Wow..that’s a miracle to me! Kalau orang biasa cuma makan 1 biji, tapi bagi saya 1 biji tiada kesan apa-apa. Saya buat bacaan lanjut dan mendapati vitamin b-complex ni larut air dan tiada overdose. Saya nekad. Saya nak makan 2 biji B-COMPLEX dan lihat apa kesan dia pada anxiety saya.

Dan kesan 2 biji B-COMPLEX Shaklee adalah apa yg saya nak sangat-sangat selama ni. Memang saya dapat ketenangan minda yang saya cari selama ini. Alhamdulillah. Tapi nak hilang/kurangkan anxiety bukan mudah.

My journey took me more than 6 months to recover from anxiety with natural supplements. Itupun saya kena tambah Omega Guard untuk kuatkuasa semula urat-urat saraf otak. Ostematrix juga tidak saya lupakan. Ini memang wajib sebagai supplemen penenang minda sebelum saya nyenyak tido – satu masalah crucial orang yg ada anxiety adalah tak boleh tidur.

Jadi kepada semua orang diluar sana yang nak stop Xanax dan guna supplemen semulajadi untuk atasi masalah anxiety, saya sangat-sangat cadangkan anda guna Shaklee. If it works for me, it’ll work for you. Insya’Allah. Saya sekarang pun dah 1 tahun takde masalah anxiety lagi. Alhamdulillah.

Salam sayang,
HUDA MAHMUD
012-2794197
SID no: 928995

Advertisements

April 2014: Visi Baru Bisnes Shaklee Saya

Assalamualaikum,

Lamanya saya tak hapdate!
Hampir 2 bulan!

Sebabnya saya berada dalam fasa-fas tak tahu apa yg saya nak dengan bisnes Shaklee ku ini.
Nak duit? Tak juga.
Nak kaya? Tak juga.
Nak naik rank? Tak juga.

Sudahnya, kapal berlayar tanpa halatujuan. Hanya terlepas biar di lautan lepas. Ada angin jalan. Ada ombak, redah ikut nasib tenggelam atau timbul.
Nampakkan saya blur?

Tetapi lepas saya menghadiri Millionaire Mind Seminar, sebuah signature program multimillionaire, T. Harv Eker, akhirnya mind set saya berubah! Memang berkesan program ni. Saya cadangkan anda attend, kerana harganya lebih murah dari program DAO (which I also attend)

Alhamdulillah, Mac 2014 juga saya akhirnya berjaya capai target setelah gagal sekali. Sedihkan. Maklumlah masa gagal tu memang takde fighting spirit pun. Tapi last day 31/3/2014, saya berdebar-debar sepanjang hari. Kerja pun tak tenang, hati berdebar-debar, rasa nak jerit je ‘cepatlah capai target ni!’. Haa..gitu. Mujurvtak pitam je. Haha.

Berbekalkan semangat fighting spirit yang membara, maka bulan April ni saya mengorak langkah. Menentukan hala tuju & visi bisnes saya.

Continue reading