Verdict: Shaklee vs. Spa

Assalamualaikum,

Saya ni seumur hidup tak pernah pergi spa. Minggu lepas saja-saja la pergi sebab nak tahu apa yang ditawarkan di spa ni. Masa buat appointment pun tak tahu lagi apa yang saya nak sebenarnya, last-last pilih la body treatment.

Dah sampai di spa baru la saya pilih jenis treatment yang saya nak. Ada 4 treatment – mandi wap, scrub, masker & mandi lulur. All in all 2 hours treatment. Best la rasanya sebab first time badan dimanjai. Setiap bahan yang dilumur di badan saya tanya apa fungsi setiap satu. Tujuan utama body treatment ni sebenarnya untuk menenangkan badan, buang daki-daki & melembutkan kulit.

Hasilnya nanti kulit anda akan lembut & gebu.

Tapi…

Hasil kujungan ke spa ni tidak mendatangkan sebarang perbezaan pada kulit saya.  Saya pun tak percaya, ‘Eh, takkan la takde beza sebelum & selepas treatment?’ kata saya dalam hati. Punya la staf tu sental & gonyoh kuat-kuat masa scrub takkan la takde beza kan. Tapi sungguh, memang takde beza.

Lepas tu saya fikir-fikir semula, ni mesti saya dah lama makan supplemen Shaklee maka kulit saya dah sedia lembut & bersih. Saya pun memang rajin scrub dengan berus bila mandi, jadi menyumbang sedikit sebanyak kepada kelembutan & kelicinan kulit la. Dulu sebelum ambik supplemen memang terasa kasar kulit. Saya pun tak ingin pegang-pegang. Haha. Kulit kat siku selalu kering sampai pedih. Sekarang ni dah cerah & lembap je. Lutut pun sama. Dah tak hitam & kasar.

Saya pasti kerana saya makan supplemen berikut la maka kulit saya lembut, bersih & cerah:

  • ALFALFA COMPLEX
  • ESP – ENERGIZING SOY PROTEIN ISOLATE
  • SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS
  • GLA COMPLEX
  • B-COMPLEX

Bayaran untuk sesi spa yang saya pergi ni dalam RM2xx. Ini harga untuk 1 kali sesi sahaja.

Kalau untuk suplemen Shaklee diatas, harga lebih kurang RM4xx, tapi tahan sebulan! Maknanya harga sehari adalah RM14.xx. Jimat tak? Harga rawatan spa sehari tu…Tambahan pula ada additional benefits yang lain untuk senarai produk diatas:

  • Kulit makin cerah
  • Hidup makin gembira kerana kurang stress
  • Kitaran haid teratur
  • Immune sistem badan meningkat jadi susah untuk selsema, batuk & demam. Kalau ye pun, cepat baik.
  • Makin kurus kerana protein dalam ESP sangat mengenyangkan
  • Detoks satu badan & mudah lawas setiap hari.

Nah, anda fikir apa lagi. Kalau yang suka spa sebab nak kulit cantik mungkin anda boleh cuba Shaklee pula. Kita mulakan kecantikan kulit dari dalam badan. Mungkin ini lebih jimat & lembut pada poket anda. Dan anda masih boleh ke spa jika anda suka badan dimanjai tapi dengan kekerapan yang kurang, Jadi dapat la jimat sikit duit. Saya pun pasti akan ke spa lagi tapi untuk massage sahaja la.

p/s: Oh ye, masa di spa haritu staf tu tak percaya saya berumur 35 tahun kerana sangkanya saya masih 23! (^__^)

Salam sihat,

HUDA MAHMUD
0122794197
SID: 928995
huda.mahmud@gmail.com

What's Your Adventure Today

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s