Melayu Paling Mudah Dibuli AH LONG

Assalamualaikum,

Saya tertarik sangat dengan artikel ni kerana jika dahulu ramai peminjam Ah Long adalah dikalangan bangsa Cina kerana tabiat berjudi mereka, tapi kini peminjam Melayu juga meningkat terutamanya dari golongan wanita. Kerana apa orang Melayu ni terdesak sangat sampai nak pinjam dari Ah Long? Kerana gagal dalam perniagaan & nak masuk ‘SKIM CEPAT KAYA’.

Ketua Biro Pengaduan Awam MCA, Datuk Seri Michael Chong ketika mendedahkan realiti peningkatan kes-kes melibatkan mangsa Melayu memberitahu, jumlah mangsa ah long daripada kalangan wanita Melayu adalah 44 kes pada 2012 dan 43 kes pada tahun lalu.

“Kalau orang Cina, dalam 100 kes, saya boleh cakap 80 kes daripadanya adalah kerana masalah judi, yang menyebabkan mereka berhutang dengan ah long.

“Tetapi kalau orang Melayu, mereka ini golongan terdesak. Mereka gagal dalam perniagaan ataupun kerugian kerana menyertai skim cepat kaya,” katanya kepada Utusan Malaysia, di sini baru-baru ini.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Laporan_Khas/20140203/lk_01/Melayu-paling-mudah-dibuli-ah-long#ixzz2sJeGcRbK

© Utusan Melayu (M) Bhd

Saya kesian dengan mereka ni, kerana dizaman kadar penembusan jalur lebar yang tinggi, keupayaan untuk mulakan berniaga secara online adalah mudah dan murah. Tapi malang sekali ramai yang masih tidak sedar & tidak rebut peluang ni.

Saya pernah katakan dahulu, biarlah kita berbisnes kali pertama ni betul caranya, molek langkahnya. Percayakah anda, bisnes dengan Shaklee ni modalnya hanya dengan RM65/75 sahaja? Tetapi jika anda dari golongan hendak cepat kaya atas usaha orang lain, maka anda silap besar! Bisnes Shaklee ni sama serupa bisnes lain – perlu usaha keras, hati kental & semangan juang yang tinggi. Anda tiada semua ni, maka tiadalah hasil usaha untuk anda.

Bisnes Shaklee ni, jika anda berusaha keras sampai malam-malam tak tidur memikirkan strategi seterusnya, akan menjanjikan pulangan lumayan untuk anda. Anda akan dapat 3C:

  1. CASH
  2. CAR
  3. CONVENTION

CASH – anda akan dapat bonus tunai dari jualan anda yg diberi oleh Shaklee. Bukan disedut dari bonus anak-anak bisnes anda. Anda naik rank, anda dapat bonus. Anda melahirkan leaders-leaders bawah anda (sampai 6 lapis) anda dapat bonus. Dan tidak mustahil dengan hanya bermodalkan RM65/75 anda boleh menjana pendapatan sehingga 5-6 angka sebulan. Sebulan ye..bukan setahun.

CAR – Shaklee akan memberi anda bonus untuk kereta dipanggil Car Bonus. Car Bonus ini adalah insentif tambahan yang Shaklee tawarkan jika ahli berjaya membuat jumlah sales tertentu dalam masa 4 bulan berturut-turut. Jadi dengan additional cash incentives ini, terpulang kita nak gunakan duit tu untuk beli kereta baru, atau bayar duit kereta sekarang.

CONVENTION – ni trip percuma 6 bintang untuk mengahadiri convention Shaklee di US. Jika kita berbisnes secara konsisten dengan mengumpul kiraan mata-mata yang mencukupi, kita layak dapat tiket kapalterbang ke US. Trip ke sana fully sponsored! Bestnya la hai..rugi kalau tak rebut.

Saya paling suka bisnes Shaklee ni (walaupun ia MLM) kerana points yang diperoleh adalah dari JUALAN PRODUK, BUKAN HEAD HUNTING @ CARI DOWNLINE. Trust me, kalau anda cari downline sahaja, memang tak dapat apa pun. Tak dapat bonus pun. 0, zilch, nada! Anda wajib menjual produk juga baru layak dapat semua 3C di atas. Oleh kerana bisnes Shaklee ni adalah bisnes komuniti, maka anda AMAT-AMAT DIGALAKKAN MEMBANTU ORANG LAIN untuk capai apa yang anda capai. Bisnes module yang membantu orang lain berkembang sama barulah dikira bisnes hebat. Bukan bisnes kau bolot seorang, yang lain pergi mampus!

Siapa nak jadi ahli grup saya, amatlah dialu-alukan.

Siapa yang pernah terjerat dengan masalah Ah Long & dah serik tetapi masih nak berbisnes untuk ubah hidup, maka boleh join grup saya.

Siapa surirumah yang nak ada income sendiri, juga boleh join saya.

Siapa student yang nak mula ada duit sendiri sebelum bekerja, boleh juga join saya.

Serah diri anda pada saya tak kira latar belakang, & sanggup dibimbing oleh saya diberus kental jika perlu, maka insya’Allah anda pasti beroleh kejayaan jika ANDA BERUSAHA KERAS.

Jangan segan jangan malu, anda boleh hubungi saya segera. Belum terlewat untuk anda mengubah nasib anda. Remember, you determine your own fortune.

Dari anda memaksa ahli keluarga anda ‘berkongsi’ derita anda meminjam dari Ah Long, lebih baik anda berkongsi kegembiraan dengan 3C dari Shaklee. Serius!

Salam,

HUDA MAHMUD
WHATSAPP: 0122794197
huda.mahmud@gmail.com

What's Your Adventure Today

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s