IMPIAN TERCAPAI : BERLARI!

Assalamualaikum,

Sudah seminggu berlalu rupanya sejak saya masuk Putrajaya Night Marathon 2013 pada Sabtu 19/10/2013. Tarikh larian itu juga sebenarnya 2 bulan selepas saya operation apendiks & ‘ruptured cyst’ (akan saya cerita nanti).

Sebelum tu risau juga sebab takut merasa sakit sebab tak pasti dah benar-benar sembuh atau tidak..tapi dalam 2 bulan selepas operation tu memang saya amalkan pengambilan Shaklee untuk mempercepatkan penyembuhan.

Ok, back to marathon.
Continue reading

Advertisements

Eleh..Best Giler ke Bisnes Shaklee Nih?

Assalamualaikum,

Ye..memang best!

Wahaha..tajuk kontroversi habis tapi saya CONFIRM memang best. Sebab apa? Ini sebab-sebabnya:

1. MEMPUNYAI KESAN SAMPINGAN YANG HEBAT

– Kalau makan untuk sihat jadi cantik & kalau makan untuk cantik jadi sihat. Takde kesan sampingan buruk sebab ianya semulajadi. Shaklee bukan lah ubat ye.

– Contohnya, saya makan GLA COMPLEX asalnya untuk kulit cantik, tetapi tidak saya sangka sama sekali ia akan menjadi wajib untuk saya kerana saya ada cyst. Selama ini memang tidak sedar pun. Contoh lain, saya makan OMEGAGUARD untuk kecergasan minda kerana kandungan EHA & DHA yang berkualiti tinggi, tapi kesan sampingannya saya turun berat badan! Hebat ke hebat?

2. MENAMBAH NILAI DALAM HIDUP ORANG LAIN

– Hebat tak, bila kita hadiahkan atau belikan supplemen untuk ahli keluarga kita atau kawan-kawan kita, dan kita lihat perubahan positif dalam diri mereka.

– Apa perasaan kita bila anak buah kita selalu asthma bila kita bagi NUTRIFERON asthma dia cepat baik? Apa perasaan kita bila mak kita yang sering sakit sendi bertahun-tahun dapat bergerak dengan selesa selepas kita hadiahkan dia ADVANCE JOINT HEALTH TABLET? GEMBIRA bukan? Jadi HEBAT nya SHAKLEE ni bukan kerana nilai RM tetapi nilai KEGMBIRAAN yang boleh diberi kepada orang lain.

– Kalau yang nak berbisnes dengan SHAKLEE ni, tanamkan niat untuk menambah nilai dalam hidup orang lain, pasti anda akan gembira. Lagipun kalau anda SERIUS memang boleh dapat income yang berganda-ganda dengan hanya bermodalkan kurang dari RM100. Nak ke nak?

3. BISNES INI AKAN HIDUP WALAUPUN DI ZAMAN GAWAT, INSYA’ALLAH

– Saya tak ingat di mana saya baca, tetapi ada 4 jenis perniagaan yang akan bertahan ketika gawat dan antaranya adalah bisnes supplemen & kesihatan. Manusia ni, gawat ke tidak, yang pasti dia akan jaga kesihatan. Sakit kronik macam mana pun dia tak akan biarkan diri sakit tak berubat. Dia akan usaha sehabis mungkin untuk sembuh. Betul ke betul?

– Dan akhir sekali, produk SHAKLEE tengah laku sekarang ni. Amat laku! Awal tahun dahulu stok SHAKLEE jarang habis. Kalau habis pun, SHAKLEE akan keluarkan notis rasmi bagitahu semua pengedar. La ni, tak menyempat-nyempat! Asyik je habis stok! Takde notis rasmi, tahu-tahu je dah habis bila tengah order di kaunter. Kejap ada, kejap takde..lepas tu ada balik. Mujur juga stok banyak di gudang di Malaysia, cuma di Home Office & Cawangan sahaja cepat habis kerana ramai dah tahu kebaikan produk SHAKLEE ni jadi kena tunggu 3-4 hari untuk re-stok balik.

– Nak tahu ramai ke tak orang yang beli Shaklee ni, cuba anda pi Home Office sekali dan anda akan lihat ramai orang sabar menunggu untuk membuat order. Silap-silap 3 jam menunggu!

4. BEST GILER SEBAB DAH ONLINE.

– Ini perkembangan terbaru SHAKLEE. Pada 2/10/2013 dilancarkan sistem online untuk semua pengedar. Sekarang ni nak order barang, nak cek berapa bonus dapat, nak sponsor downline atau istilah bestnya, cari anak, semus bileh dihujung jari sahaja.

Itulah bestnya bisnes SHAKLEE ni kerana modal kecik je tak sampai RM100, tetapi keuntungan yang boleh didapati tu berganda-ganda jika ada USAHA, SABAR, TABAH, HATI KENTAL & SEMANGAT INGIN BERJAYA. Saya tidak kata anda dapat segera tapi pasti dapat jika segera. Faham ke faham?

Paling BEST, anda akan kenal sahabat-sahabat baru. Tak pernah bersua muka, tetapi amat mesra walaupun cuma di alam maya.

Nak tahu in details, boleh hubungi saya. Khidmat nasihat & penerangan FREE sahaja. Tiada sebarang caj tersembunyi dikenakan ^__^

Selamat berbisnes,

HUDA MAHMUD
0122794197
huda.mahmud@gmail.com

SID: 928995 | WhatsApp: 0122794197

THE POWER OF SYUKUR

Assalamualaikum,

Sejak mengahadiri seminar Dr. Azizan Osman: Intensif Jutawan Industri 2013 pada 27-29 September 2013 di PWTC, saya mendapat semangat baru dalam berbisnes. Saya seperti tersedar berbisnes BUKAN KERANA DIRI SENDIRI tetapi saya berbisnes UNTUK KEBAIKAN ORANG LAIN.

Satu konsep yang amat dekat & terkesan di hati saya adalah THE POWER OF SYUKUR. Yakni kita seharusnya bersyukur SETIAP HARI tanpa berkira kerana banyak yang telah ALLAH S.W.T kurniakan kepada kita.

Cuba kita senaraikan 10 perkara yang kita bersyukur kita dapat setiap hari & insya’Allah Tuan Tuan & Cik Puan akan beroleh lebih dari apa yang disenaraikan. Mudah bukan? Mari kita cuba:

10 PERKARA YANG SAYA BERSYUKUR HARI INI:

  1. Saya bersyukur masih mempunyai pekerjaan
  2. Saya bersyukur masih dapat berjalan dengan kaki yang kuat
  3. Saya bersyukur kerana mampu untuk berfikir
  4. Saya beryukur kerana mampu memandu ke tempat kerja
  5. Saya bersyukur kerana masih boleh menjamah makanan & minuman
  6. Saya bersyukur kerana mampu melihat wajah anak-anak & suami/isteri
  7. Saya bersyukur kerana masih ada orang yang menyayangi saya
  8. Saya bersyukur kerana mempunyai duit walaupun cuma RM5.
  9. Saya beryukur kerana ada orang sudi membaca posting ini.
  10. Saya bersyukur kerana saya mampu untuk berkongsi dengan anda sedikit sebanyak ilmu yang saya perolehi.

Saya rasa Tuan Tuan & Cik Puan ada banyak perkara yang disyukuri bukan? Cuba senaraikan dan lihat perubahan yang berlaku dalam diri masing-masing. Kelak kita akan melihat masalah besar dalam hidup hanya sebesar kuman kerana SYUKUR itu besar impaknya dalam hidup kita.

Bersyukur setiap hari
Bersyukur setiap hari

Salam sayang & syukur nikmat,

HUDA MAHMUD
0122794197

Demam Selsema & NUTRIFERON

Assalamualaikum,

Hai semua!

Semalam saya MC hari ni alhamdulillah saya kembali bekerja dengan sihatnya. Ye lah, semalam dengan demam selsema memang tak larat nak kerja. Kepala berat, telinga rasa berdengung, nak selsema tak selsema, tekak bengkak & susah nak telan makanan, badan kejap panas kejap tak. Haish! Sudah lah diluar cuaca panas di pejabat cuaca dingin.

Malam sebelum saya nak demam selsema tu saya ambik sesachat NUTRIFERON. Alhamdulillah esoknya demam selsema saya tak teruk. Tak jadi nak selsema sangat tapi yang lain-lain tu masih ada. Pergi juga klinik untuk ambik ubat tambahan sebab sangat-sangat tidak selesa.

Dan hari ini saya segar semula!

Tekak tak sakit, selsema tiada, kepala ringan & tidur pun lena malam tadi kerana penyelesaian awal demam selsema ini saya telah jumpa dengan NUTRIFERON. Kalau dahulu mahu 3 hari demam selsema selepas itu diikuti dengan batuk berpanjangan. Dahulu juga saya sering selsema kerana STRESS tetapi kini saya demam selsema kerana cuaca. Alhamdulillah

Nutriferon - membaiki sistem imun badan anda
Nutriferon – kandungan Nutriferon yang membaiki sistem imun badan anda

NUTRIFERON ini apa?

Ia adalah rumusan paten eksklusif yang dihasilkan oleh Dr. Yasuhiko Kojima. Belia telah menemui interferon, iaitu sesuatu yang sangat PENTING untuk fungsi imun badan yang sihat. Interferon dalam NUTRIFERON ini dapat meningkatkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan kita. NUTRIFERON terdiri dari biji labu, biji plantago, bunga Japanese Honey Suckle & bunga Safflower.  Jadi kita akan berupaya melawan virus-virus yang menyebabkan kita tidak sihat.

NUTRIFERON ini tidak dapat ditemui di mana-mana kedai kerana ia khas dicipat oleh SHAKLEE & terbukti BERKESAN, SELAMAT & SEMULAJADI. Kalau anda mempunyai anak-anak yang sentiasa demam, lelah & asthma boleh la bagi sesachet NUTRIFERON ni. Kerana walaupun anak anda diserang demam, lelah & asthma mereka akan cepat baik. Oh sudah tentu, jika perlu makan ubat jangan tinggal sekali. NUTRIFERON ni menyokong penyembuhan badan kita dengan cepat.

Agak-agak Tuan-Tuan & Cik Puan nak demam, selsema, batuk-batuk pun boleh ambik sesachet NUTRIFERON. Insya’Allah badan kita akan berupaya melawan virus dengan lebih kuat lagi. Yang penting IMUN badan kita ni kuat untuk melawan mana-mana penyakit. PREVENTION IS BETTER THAN CURE bak kata orang Jawa.

Sesiap nak tahu mengenai NUTRIFERON selanjutnya boleh la PM saya. Saya sedia membantu anda dengan konsultansi percuma.

HUDA
0122794197
huda.mahmud@gmail.com