Kulit Cantik: Shaklee vs. Maixara vs. Felinna

Assalamualaikum,

Asalnya memang saya jenis tak ambik kisah pasal kulit. Krim yg selalu saya pakai sehingga kini pun cuma Olay Regenerist Cool & Garnier Oil Control. Kulit muka sekata ke, kulit badan lembap ke, saya tak ambik berat. Jadi di sini, saya akan membuat review produk-produk kecantikan kulit yg saya pernah cuba.

image
3 produk sebagai pilihan

FELINNA

Sebelum saya kenal dengan Shaklee, saya tertarik dengan Felinna gara-gara promo kakak ofis ni. Memang pandai dia pujuk. Hehe. Kalau tak, memang takdenya saya nak bother skincare ni. Takat takde jerawat dah mencukupi.

FELINNA ni harga yg saya beli RM75/sekotak (harga sebenar RM85). Sekotak ada 30biji kapsul vit c + kolagen (saya pun tak ingat sangat apa isi kandungannya). Saya beli 2 kotak dan ambil 2 biji setiap hari selama sebulan.

Masuk minggu ke-2 memang terasa MARVELES sangat kulit. Kalau dulu tak hirau, ni hari-hari pegang kulit, hari-hari pegang siku sebab pada saya siku adalah benchmark untuk kulit cantik keseluruhan. Kulit siku yang tak kering & hitam adalah petanda kulit badan kita lembap (bagi sayalah). Wah! Sangat suka kulit macam ni. Jerawat halus & jerawat biasa langsung takde, I’M HOOKED!

Tapi lepas habis saya rasa terbeban pulak nak keep up dengan FELINNA. Saya beralih ke MAIXARA C-SENTIAL

MAIXARA C-SENTIAL

Saya beli MCS ni pun dengan kakak ofis yang sama sebab saya kata nak maintain je kulit saya yg dah sedia marveles tu

Jadi saya beli sebotol MCS dengan harga RM110 (harga asal RM125). Sebotol ada 60biji vit-c + kolagen + gluta. Saya ambik 1biji sehari sebab nak prolong kan pengambilan sebotol sampai 2 bulan. Tapi lama-lama efek kulit lembap marveles tu makin kurang. MCS tidak se-oomph FELINNA. Mungkin sepatutnya saya ambil 2biji sehari kut untuk dapat efek yg sama.

Sambil tu saya dah start SHAKLEE sebab masalah stres melampau bukan sebab nak dapat kulit cantik. Masa ni saya ambil ESP + B-Comp + Alfalfa + Vitalea. Jadi MCS dan SHAKLEE ni saya ambil serentak.

Kulit saya makin kurang tahap kelembapannya tapi tidak lah ia kembali seperti sebelum saya amalkan produk-produk kesihatan ni.

Habis sahaja MCS saya tidak teruskan lagi. Saya maintain sahaja dengan SHAKLEE.

SHAKLEE

Mulanya saya ambik Shaklee sebab masalah stress melampau. Lepas tu saja la add-on supplemen lain antaranya ESP sebab nak kurus sebenarnya. Bila minum ESP (harga retail RM150) saya perasan la kuku cepat je panjang. Masalah rambut gugur pun kurang. Paling best sunburn dah takde. Kalau dulu setiap kali balik dari site mesti muka berbelang. Tangan tak usah cerita la, lagi gelap dari muka. Hahaha.

Then ada promo GLA. So saya ni being very curios saja la cuba. Niat asalnya nak ringankan simptom PMS. Alih-alih period jadi berpanjangan pulak. Tapi saya tak risau la sebab tahu tu healing crisis. Lepas 1 botol GLA (harga retail RM91.25)

Lepas sebulan gabungan ESP + GLA ni saya perasan kulit saya jadi elok semula. Walaupun tak la sehebat masa ambik Felinna tu, tapi siku-siku saya yang buruk sudah kembali cerah & lembap! Nak marveles ambik Collagen Powder Shaklee laa. Sangat happy!

Paling best Shaklee ni sebab produk dia ada banyak kegunaan. Macam GLA ni untuk org menopaus elok, org yang haid tak tetap elok, dan macam-macam lagi. ESP ni pulak elok nak kekang lapar melampau di waktu pagi, generate cell growth, boleh buat masker, dan sebagainya. Silalah Google ada banyak info.

Itulah serba sedikit adventure saya dengan supplemen ni. Ia cuma pandangan peribadi saya dan kesan setiap produk adalah berbeza ikut diri individu.

HUDA | SID: 928995 | 012279419

What's Your Adventure Today

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s