Why Shaklee?

Assalamualaikum,

+ ALWAYS SAFE

– Have conducted 359 tests on every new ingredients for harmful contaminanyss.
– Perform over 80,000 quality tests a year to ensure the greatest purity & potency possible

+ ALWAYS WORK

– Committed to delivering products that work.
– Shaklee 2007 landmark study showed that people who took Shaklee supplements over 20-year period has markedly better health than those who took a multivitamin or no supplement at all.
– Greatest testaments of all comes from world-class explorers, Shaklee-powered athletes who have won over 100 gold, silver & bronze medals & the millions of people just like you who have lived healthier, more productive lives because pf Shaklee.

+ ALWAYS GREEN

– For over 50 years Shaklee have led the environmental movement by example – from creating one of the first biodegradable cleaners in 1960 to becoming the first company in the world to be Climate Neutral certified to totallu offset their greenhouse gas emissions.
– Shaklee is committed to make truly sustainable products that are safe for you, your home & your planet.

My adventure today

SID: 928995
WHATSAPP: 0122794197

Advertisements

Hari Ini Saya Bersemangat

Assalamualaikum,

Malam ni saya buat entri ringkas sahaja.

Sejak dua menjak ni saya lebih alert, bersemangat & bertenaga membuat kerja harian.

Kerana apa?

+ Kerana saya mengambil 2 biji B-Complex!

Uish! Tidak overdose ke?

+ Tidak, kerana vitamin B adalah sejenis vitamin yang larut air jd ia akan keluar melalui air kencing & tidak bertapa dalam badan kita

Sebenarnya, jika kita stress sentiasa, kurang semangat, asyik down sentiasa adalah kerana defisit vitamin b dalam diet seharian kita. Kekurangan vitamin b yang terlampau ekstrem boleh membawa kepada kemurungan & kegelisahan.

Jadi cukupkah kandungan vitamin b dalam diet harian anda?

Untuk mudah anda boleh ambik sahaja B-Complex Shaklee. Sebotol boleh bertahan selama 4 bulan! Berbaloi-baloi…

Salam sayang,

SID: 928995 | WhatsApp: 0122794197

Kerja Saya Sangat Stressful

Assalamualaikum.

Kerja saya sangat stressful. Jadual harian saya sentiasa berubah. Ini menyebabkan saya selalu dalam keadaan rushing dan hendak cepat selesai kerana saya banyak kerja!

Nak tahu apa kerja saya tiap-tiap hari?

Nah, ini dia..

image
Site inspection
image
Paperwork yang amat banyak

Oleh itu saya perlukan B-Complex setiap hari untuk cope dengan stress kerja.

Hari ni saya ambil 2 biji B-Complex instead of 1 kerana hari ni jadual saya adalah seperti berikut:

Pagi – mesyuarat di Kelana Jaya.
Tengahari – check constructiom drawings & shop drawings
Petang – buat minit meeting & hantar drawings ke client

Alhalmdulillah dengan B-Complex saya berjaya harungi hari ini denga jayanya.

Oh ye, apa kerja saya?

ARKITEK

Salam sayang,

Anda Penat?

Assalamualaikum,

Anda penat setiap hari di tempat kerja?

Mahu jadi energizer bunny?

Amalkan setiap hari

+ 1 biji B-Complex Shaklee

image
B-Complex @ happy pill

Insya’Allah mood anda lebih baik, anda rasa lebih bertenaga, anda lebih fokus & macam-macam lagi rasa yang best!

Apa lagi, order lah dari saya ^__^

Salam sayang,

My adventure today

SID: 928995
WHATSAPP: 0122794197

Reasons To Eat Protein for Breakfast

Assalamualaikum,

Reasons to eat protein rich food for breakfast:

+ Overweight & obese women will feel fuller longer & reduce cravings which is being transmitted to the brain.

The impact of eating a high protein breakfast are also felt all day!

You are not driven to snack on unhealthy foods in the evening compared to women who skipped breakfast & those who ate less protein.

The ideal protein-rich breakfast?
+ Eggs
+ Sausages
+ Yoghurt
+ Cheese

And…

ESP – Energising Soy Protein from Sahklee

image
High protein breakfast with a glass of ESP

So take a high protein breakfast beginning today & you could be on your way to getting that ideal weight you’ve been dreaming of.

Salam sayang

My adventure today

SID: 928995
WHATSAPP: 0122794197

Baca Perlahan-lahan

Assalamualaikum,

Sila baca entri ni perlahan-lahan ye.

Saya nak ceritakan magnesium itu apa peranannya dalam tubuh badan kita.

  • Digunakan hampir dalam semua proses kimia badan
  • Membantu penyerapan kalsium dalam tulang & gigi
  • Menyeimbangkan impuls elektrik dalam badan yang menggerakkan pottasium, sodium & calcium dalam sel
  • Merileks-kan otot, mengurangkan anxiety & tension. Ia juga mengawal pergerakan otot jantung kita di samping merileks-kan otot arteri yang mengawal tekanan darah.
  • Sebagai muscle relaxant ia dapat membantu orang yang menghidap asthma atau COPD (Chronic Obstructive Pulmunory Disease)
  • Membantu penggunaan efektif insulin jika anda diabetik.
  • Kekurangan magnesium dikaitkan dengan masalah water retention, pre-eclampsia, perkembangan & kelahiran janin jika mengandung.
  • Digunakan untuk mengurangkan simptom PMS ketika didatangi haidh.

Di mana kita boleh dapat bekalan magnesium?

  • Dari makanan wholemeal, sayur-sayuran, buah-buahan & kekacang.
  • Makanan yang diproses (processed foods) akan kehilangan hampir semua kandungan magnesium-nya.

Siapa yang berisiko kekurangan magnesium?

  • Orang yang selalu makan makanan yang diproses
  • Orang tua
  • Wanita yang didatani haidh

Kenapa kekurangan magnesium?

  • Pengambilan kalsium terlalu tinggi dalam diet harian!
  • Pengambilan ubat diuretics – ubat yg selalu digunakan oleh org sakit jantung, sakit buah pinggang, hypertension, liver cirhossis
  • Ubat perancang @ oral contraceptive pills
  • Penyakit hati atau buah pinggang
  • Pengambilan alkohol atau kandungan gula yang tinggi dalam diet harian

Mana nak dapat magnesium ni?

Haa..usah risau. Shaklee kini memperkenalkan produk glamer mereka iaitu OSTEMATRIX.

Ostematrix yang sangat osem!!
Ostematrix yang sangat osem!!

Ia dalam bentuk caplet yang mudah ditelan & mencukupi untuk keperluan magnesium harian anda.

Pengalaman saya bila ambil OSTEMATRIX ni, saya mendapati otot cepat pulih jika sakit selepas berjalan lama @ baru-baru nak bersenam jika sudah lama tidak bersenam. Ini adalah kerana kandungan magnesium yang terdapat dalam Ostematrix membantu merileks-kan otot-otot saya yang keras ni..hahaha. Di samping itu saya juga mudah tidur kerana kandungan kalsium-nya.

Jadi tunggu apa lagi, untuk merileks-kan otot-otot yang keras lepas bersenam tu @ kerja berat, cuba la Ostematrix. Dengan 4 biji sebelum tidur anda akan cepat pulih!

Harga: RM 61.00

Kandungan: 120 caplets ( cukup untuk sebulan)

Cara makan: 4 biji sehari sebelum tidur

Jadi anda hanya berbelanja RM 2.03/sehari untuk kesihatan otot-otot anda 😀

 

Salam sayang,

SID: 982995

SMS/WHATSAPP/VIBER: 012-2794197

Kenapa Perlu Multivitamin

Assalamualaikum,

Vitamin dan mineral adalah nutrien penting yang TIDAK BOLEH dihasilkan oleh tubuh badan kita. Ia diperlukan oleh badan kita untuk menjalankan fungsi metabolisma, pertumbuhan sel & kesihatan am.

Ramai orang percaya mereka mendapat kesemua vitamin & mineral yang diperlukan oleh tubuh mereka melalui makanan. Tetapi yakinkah anda? Dengan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dimasak lama, dan makanan yang diproses menjadi makanan harian tidak mungkin vitamin & mineral dalam badan mencukupi. Kekurangan 1 vitamin sahaja boleh menyebabkan badan anda sakit.

MULTIVITAMIN perlu mengandungi kesemua vitamin & mineral yang diperlukan tubuh badan anda. Contoh:

– Zinc: kekurangan zinc akan menyebabkan sistem imun badan kita tidak dapat berfungsi dengan baik

– Magnesium: kekurangan magnesium boleh menyebabkan anda mengalami keletihan melampau, ritma jantung yang tidak stabil, lemah otot, kemurungan & hilang selera makan.

Multivitamin yang bagus menjamin tubuh anda mendapat kesemua vitamin yang diperlukan untuk kesihatan yang baik.

Multivitamin adalah ASAS PERTAMA kepada pengambilan dalam hidup anda.

Multivitamin akan membantu meningkatkan penyerapan vitamin lain dalam tubuh anda.

Shaklee memperkenalkan multivitamin terkenalnya iaitu VITALEA WITH IRON FORMULA.

Disokong oleh 7 kajian klinikal
– Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik & vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru
– Vita-Lea menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan & potensi produk

image

image

image

Harga: RM 88.75
Tablet: 120 biji
Cara pengambilan: 2 biji sehari

Jadi anda cuma berbelanja RM 1.48 sehari selama 2 bulan untuk kesihatan yang optimum!

Apa tunggu lagi, order lah VitaLea sebagai asas permulaan hidup sihat anda dengan vitamin.

Salam sayang,

SID: 928995

SMS/WHATSAPP/VIBER: 012-2794197