4 Langkah Mudah Mendapatkan Supplemen Shaklee untuk General Anxiety Disorder

Assalamualaikum,

Saya Huda Mahmud

Pengedar sah Shaklee (Shaklee Independent Distributor)  ID no. 928995 yang membantu mereka yang ada General Anxiety Disorder di Malaysia mencapai kesihatan mental yang baik secara semulajadi.

Supplemen Shaklee untuk kawal Anxiety Disorder
Supplemen Shaklee untuk kawal Anxiety Disorder

Pada 1hb Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (31 hari), saya akan berkongsi dengan anda tawaran hebat untuk Anxiety sufferer di Malaysia supaya anda dapat mengawal Anxiety anda & menjalani hidup yang tenang tanpa otak ligat memikirkan kerisauan yang berpanjangan

Jika anda rasa tidak berbaloi membeli supplemen, maka mungkin sudah tibanya anda merubah fikiran dan mencuba produk Shaklee

Kenapa?

===========================
Kerana produk-produk Shaklee
===========================

  1. Sentiasa Selamat dengan 4 langkah – pengecaman herba oleh ahli botanic, pengesahan herba melalui ujian kimia LCMS Technique, analisis kuantitatif terhadap bahan aktif kimia & ujian oleh pihak ke-3 bagi 358 bahan cemar & kontaminasi secara biologi
  2. Sentiasa Berkesan kerana sehingga kini terdapat lebih 100 kajian saintifik yang diterbitkan berkaitan nutrisi dan kesihatan dan penemuan-penemuan kajian terbaru Shaklee (Shaklee Landmark Study) yang menyokong kenyataan Individu-individu yang mengambil supplemen Shaklee memilik tahap kesihatan yang lebih baik
  3. Sentiasa Mesra Alam kerana Shaklee berusaha menjadi contoh dengan memimpin aktiviti berkaitan alam sekitar bermula tahun 1960 hingga sekarang.

Sebenarnya, ada banyak lagi. Tapi cukup untuk anda faham 3 manfaat utama ini kerana saya tahu ia sangat penting untuk kesihatan anda

=============================================================
Cara untuk mendapatkan supplemen Shaklee ini adalah seperti berikut:
=============================================================

  1. Hubungi saya melaui email huda.mahmud@gmail.com
  2. Bank in duit ke akaun CIMB Huda Mahmud 7606130410. SILA NYATAKAN huda.mahmud@gmail.com dalam ruang E-mel jika membuat pembayaran online
  3. Selepas daftar dan bayar, saya akan hantar resit pembayaran terus ke emel anda. Bagi saya 24 hingga 48 jam untuk sahkan pembayaran
  4. Jika pembayaran telah jelas, supplemen Shaklee akan dihantar ke alamat yang boleh dihubungi oleh pihak kurier

Atau,

Jika anda lebih selesa mendapatkan supplemen Shaklee sendiri and boleh

Klik sini –>> Supplemen Shaklee

Salam Sayang,

HUDA MAHMUD
Shaklee Independent Distributor
928995

Saya Sayang OSTEMATRIX

Assalamualaikum,

Ostematrix
Ostematrix

Hari Selasa, 18 Ogos 2015, order Ostematrix 2 botol. Hari Rabu, 20 Ogos 2015, petang dah sampai. Pantas delivery Shaklee ni. Order online je setakat ni. HQ baru Shaklee pun belum berkesempatan nak jejak kaki. Rasanya kalau dari rumah saya ke Shaklee HQ tu, lebih RM10 ringgit kosnya. Jadi lebih baik order online sebab delivery charges RM10 tak kira berapa berat produk.

Beli 2 Ostematrix sebab saya ni ada masalah sukar lelap. Kalau dah tidur pula senang terjaga! Eh! Stress tau! Masalah kekurangan magnesium sebenarnya. Ye laa..makan pun entah apa-apa. Macam mana nak dapat sumber magnesium dari makanan kan? Jadi saya top-up dengan supplemen Ostemarix dar Shaklee ni yang ada kalsium & magnesium dalamnya.

Tulang reput? Insya’Allah belum lagi sebab saya suka dairy products so sumber kalsium untuk menguatkan tulang tu banyak la. One thing yang saya suka pasal Ostematrix ni sebab magnesium dalamnya relax the muscle. Jadi kalau banyak berjalan sampai sore muscle tu, elok la makan Ostematrix. Cepat baik! Kadang-kadang sebab magnesium ni relax the muscle la, mudah lawas pagi-pagi. Kalau makan 4 biji malam tu, esok pagi nak siap-siap ke ofis atau hantar anak ke sekolah, elok la tunggu barang 10 minit dulu. Sebab sakit perut dia ni, terus je melabur! Takde nak tunggu-tunggu dah. So be careful ye. Haha.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD
Shaklee Independent Distributor
928995

==================================
UNTUK ORDER OSTEMATRIX KLIK SINI
==================================

Migraine!

Assalamualaikum,

Migrain teruk hari ni bermuka seawal pagi.
Nak tak nak kena makan ubat juga. Jam 8pg dah telan Naproxen Sodium 550mg & Caffein 100mg. Kuatkan ubat ni?

My migraine medications
My migraine medications

Memang kuat kesannya. Migraine hilang segera dan boleh terus buat kerja. Tapi ada side-effect dia – bahu & badan jadi lemah. Bahu terasa lenguh & semacam ada beban ditanggung. Rasa nak baring je. Tapi migraine memang tak rasa.

Alternatively, I preferred the natural way which is using supplement. But at times bila migraine ni menyerang, in my case sebab rasa tak cukup tidur, and you have to work ubat adalah a better option. Lepas 2 jam makan ubat, saya, makan pula B-Complex Shaklee 2 biji sekaligus

wpid-picsart_1411709987669.jpgSetiap malam pula saya tanpa gagal makan Ostematrix 4 biji.

wpid-fb_img_14088893556195156.jpgGabungkan dengan Omega Guard dan Sustained Release Vita-C Plus anda boleh dapat dah satu set lengkap supplemen untuk kawal migraine secara slow and steady. Side effect yang buruk pun takde. Rasa happy ada lah..hehe.

Nak hilangkan migraine secara segera tu tidak la, tapi at least boleh kurangkan kebergantungan kepada ubat-ubatan jika itu pilihan kita. There’s nothing wrong in consuming drugs as long as your body feels comfortable.

Sakit migraine ni bukan macam sakit demam, batuk atau selsema. Bila ia menyerang boleh seharian tak boleh buat kerja apa pun. Segala bunyi bising, cahaya terang, bau-bauan yang kuat akan buat migraine sufferer rasa teruk sangat. Kalau boleh nak berkurung seharian dalam bilik yang gelap & sunyi. Oh ye, kadang-kadang bila makan supplemen je tidak menjamin migraine tu boleh hilang selepas tidur. That’s why I also take medicines if I feel my migraines are not going away as fast as it should. There’s always a choice & I choose to feel comfortable. *Migraine sucks!*

UPDATE:
Setakat jam 3.45ptg ni masih terasa lenguh-lenguh bahu kerana ubat-ubat migraine tu sebenarnya lepas makan kena baring atau tidur. Tapi bila kerja mana boleh kan? Rasa nak balik cepat je😦

Salam sayang,

Huda Mahmud
SID: 928995
012.279.419.7

Join Us Now – Shaklee Malaysia

Assalamualaikum, Sesiapa sahaja yang nak join jadi ahli Shaklee tetapi tak tahu bagaimana boleh saja ke website Shaklee – www.shaklee.com.my Shaklee HomepageAda button “Join Now” di bar bahagian atas. Anda boleh klik di situ dan isi maklumat peribadi anda. Jika anda tiada no. Shaklee Indpendent Distributor sebagai ‘contact’ anda, usah risau. Anda boleh guna ID saya: 928995.

Penerangan teliti tentang setiap produk Shaklee juga terdapat di laman web ini.

Tunggu apa lagi, inilah peluang anda untuk menikmati kehebatan produk Shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah dari harga retail.

Salam sayang,

Huda Mahmud
012.279.41.97
SID: 928995

Anxiety-ku Masih Ada

Assalamualaikum,

Dah berbulan-bulan tidak update.
Banyak benda yang berlaku.
My General Anxiety Disorder came back & I survived it.

Selama ni memang saya amalkan supplemen Shaklee je untuk my anxiety. Lepas tu perlahan-lahan makin kurang membeli stok untuk tambah semula supplemen yang dah habis terutamanya Ostematrix & Alfalfa Complex. Saya banyak bergantung kepada B-Complex je. Overtime bila diet pun kita tak jaga, banyak makan makanan & minum minuman manis, badan mula menyimpan toksik. Bila dah menyimpan toksin, badan jadi lemau, cepat penat & malas. Tidur pun dah tak menentu & tak lena

Minggu lepas paling teruk. Saya banyak MC sebab badan dah tak larat. Badan dah lemau. Seminggu tu dari 5 hari kerja, 2 hari je saya benar-benar berfungsi. Hari lain saya semacam revert back kepada keadaan masa GAD saya teruk. Banyak termenung dari buat kerja. Banyak tertanya-tanya dalam kepala ‘What if’ questions.

I have to put a stop to it.

So end up minggu lepas saya borong B-Complex, Garlic Complex (sebab badan rasa macam ada gatal-gatal) & juga Alfalfa sebotol kecik. And this week, Alhamdulillah! I have spring in my steps! Hari-hari lawas. Mudah tidur pun ye. Mudah jaga & tidak mengantuk semula pun ye. I am back to normal.

Apa yang saya buat ialah:

Pagi – 2 biji B-Complex + 5 biji Alfalfa
Maghrib – 5 biji Alfalfa + 2 biji Garlic
Malam sebelum tidur – 4 biji Ostematrix.

Kadang-kadang saya add on – Solaray Passion Flower. Ni memang ubat tidur yang power. Saya jarang makan sebab kesan mengantuk dia boleh lebih 8 jam. Kalau tidur 6 jam, lagi 2 jam kita dah terjaga memang akan rasa mengantuk sangat. So saya makan bila perlu. Nak tunggu Shaklee Malaysia bawa masuk supplemen khusus untuk anxiety & depression ni tak tahu bila, so kita makan dulu mana yang boleh. Bukan untuk sesiapa, untuk kesihatan mental kita juga.

Hendak order supplement untuk Anxiety anda? Sila klik di sini

Hendak order Alfalfa Complex sebotol kecil? Sila klik di sini

Hendak order Alfalfa Complex sebotol besar? Sila klik di sini

Masa Mula-Mula Makan VIVIX

Assalamualaikum,

Bulan Februari 2015 ni rezeki saya murah la sikit. Jadi berpeluang beli Vivix sebotol. Memang mahal la walaupun harga ahli. Jadi saya beli bila mampu la ye. Masa ni order supplemen lain untuk treat my General Anxiety Disorder – B-Complex & Ostematrix – jadi order sekali la Vivix. Nak tengok kesan dia macam mana (sebenarnya berharap untuk hilangkan mata panda tak cukup tidur)

Vivix, Lecithin, Ostematrix & B-Complex
Vivix, Lecithin, Ostematrix & B-Complex

Pakej dari Shaklee tiba di ofis pada 17 Februari 2015 (boleh refer di sini), Just nice la sebelum Raya Cina. Saya start telan Vivix pada 18 Februari pagi. Sesudu teh cecair Vivix untuk memulakan hari saya.

Hari pertama tu rasa segar je walaupun sebenarnya malam tu tak cukup tidur. Mata panda dah ni. Kalau boleh nak gonyoh je Vivix tu pada lingkaran gelap bawah mata ni.

Hari ke-2 start selesema macam nak kena flu dari bangun tidur sampai la nak tidur.
Mujur juga dah cuti Raya Cina. Tapi risau juga la kalau tak baik sebab esoknya nak jumpa best friends pagi-pagi sarapan bersama! Masa ni tak terfikir pun healing crisis jadi makan ubat juga la. Almaklum saya makan Shaklee dah lama, jadi saya anggap badan dah tune la dengan healing crisis ni. Esok paginya, macam magic, hilang begitu saja simptom-simptom nak selsema.

Masuk hari ke-3 sampai la hari ke-6, fuh! dia punya kesan healing crisis tu…mak aih!
Hebat betul penangan 1 sudu teh Vivix ni. Tak tahan saya dibuatnya!
Cirit-birit non stop. Mujur juga jadi masa tengah Cuti Raya Cina & saya tiada urusan pejabat di luar. Memang tak tidur dibuatnya & memang berlari ke tandas je setiap masa. 3 hari yang penuh siksa. Mula-mula tu asyik terfikir saya ada salah makan ke? Sebab saya jenis tak suka makan luar & memang masak sendiri. Cek-cek takde pun makanan yang saya masak tu da rosak. Sampai cuak juga nak makan la.

Vivix dihantar kepada customer dalam sealed bag
Vivix dihantar kepada customer dalam sealed bag
Isi kandungan pada kotak Vivix
Isi kandungan pada kotak Vivix
Beginilah rupa tutup botol Vivix. Tapi kotak ni kena buka dari bawah kalau nak keluarkan botol sebab kembang bawah
Beginilah rupa tutup botol Vivix. Tapi kotak ni kena buka dari bawah kalau nak keluarkan botol sebab kembang bawah
Ingredient pada botol Vivix
Ingredient yang tertulis pada botol Vivix

Sudahnya, 3 hari tu memang takut nak makan apa-apa. Makan biskut pun rasa nak muntah sebab perut rasa kembung je. Boleh kurus macam ni. Nak makan pun rasa kenyang kadang-kadang tu.

Google la simptom-simptom Vivix & healing crisis, sekali terjumpa blog ni yang menceritakan tentang fakta-fakta healing crisis ni termasuk cirit-birit, kembung perut, selsema, kulit gatal, tidur bermasalah, loya, dan lain-lain. Bagus penyampaian blog ni, simple & mudah dibaca. TQ Tuan Tanah!

Nak tunjuk botol Vivix ni kecik je. Cukup untuk minum@telan 1 sudu kecil sebulan
Nak tunjuk botol Vivix ni kecik je. Cukup untuk minum@telan 1 sudu kecil sebulan

Oh ye, mula dari hari ke-3 tu sampai sekarang saya alami gatal kulit juga. Biji-biji gatal muncul satu badan dan juga alami jangkitan fungus yang menyebabkan ‘ringworm’Mana jangkit pun saya tak tahu. Tapi sejak makan Vivix, jangkitan ‘ringworm’ ni membesar dari cuma satu bintik sebesar ibu jari ke satu jangkitan sebesar tapak tangan!

Risaunya ya Allah! Sebab gatal sangat! Tapi tak la garu sebab sakit. Jumpa Doktor mula-mula bagi krim sapu je sebab ingatkan ruam sebab peluh. Semalam jumpa Doktor, bila tak surut & makin besar, barulah saya tahu ‘ringworm’ rupanya. Doktor bagi makan ubat fungus, ubat gatal & krim untuk matikan fungus. Sambil-sambil tu Vivix telan juga la sebab dalam blog ni kata, Vivix boleh sembuhkan jangkitan kulat pada kulit ni juga. Cuma dalam kes saya ni sebab healing crisis kut, jadi berganda teruknya sebelum baik semula.

Sekarang dah masuk hari ke-8 telan Vivix. Alhamdulillah cirit-birit dah takde. ‘Ringworm’ je tinggal nak handle.
Saya bagitau secara jujur la, untuk 1 sudu teh Vivix sehari ni, kesan healing ciris dia lagi HEBAT dari masa saya mula-mula makan Alfalfa. Cuma saya ni jenis sabar & hadap je sakit-sakit yang timbul jadi tak banyak bunyi.

Memang sesiapa yang baru-baru nak makan supplemen akan lalui fasa ni. Cuma sabar & tabah atau tak je nak lalu. Kalau yang sabar & tabah, tak kira sebulan pun healing crisis, akan dapat hasil yang baik selepas tu. Siapa yang tak tabah, akan stop halfway, dan ‘sakit’ yang sebenarnya healing crisis akan hilang.

So saya nak tengok lepas sebulan ni macamana kondisi badan saya – hilangkah mata panda, nyenyakkan saya tidur & kurangkan general anxiety saya? Ye lah..anti-oksidan yang POWERFUL Vivix ni sebab tu kualiti produk setara harga jadi saya mengharapkan result yang powerful jugalah.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD
Shaklee ID: 928955
H/P: 012-2794197
huda.mahmud@gmail.com

Unboxing: Shaklee Delivery Today

Assalamualaikum,

image

image

image

And there you have it.
I ordered these on Friday, 13/2/2015 & received it today 17/2/2015. Just in time before the Chinese New Year holiday starts on Thursday, 19/2/2015.

I bought:

1 Vivix
2 Ostenatrix – currently on promotion. Buy 2 & get 5% off.
1 Lecithin – to assist my diet regime
1 B-Complex – Oh! How I miss this one for 1 month & my General Anxiety Disorder just reared it’s head!

*Grrr…*

Got to get my GAD under control or I’ll risk offending nice people around me who doesn’t really understand this GAD thingy.

Salam sayang,

HUDA MAHMUD

Shaklee Independent Distributor #928995
H/P no: +60122794197
Email: huda.mahmud@gmail.com